Situaţie revoltătoare la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. O femeie în vârstă de 64 de ani, operată recent la picior, aflată cu piciorul în gips, a fost cărată în spate de propria fiică, pentru că medicii au refuzat să îi dea un cărucior şi să îi permită accesul în spital. Motivul este halucinant. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru efectua o vizită în spital.

Constanța Gridan, de 64 de ani, a fost adusă joi pentru un control medical la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru că fusese operată şi trebuia să i se scoată fierele.  După ce a stat mai bine de o oră în maşină, întrucât nu li s-a permit accesul în curtea spitalului, femeia s fost dusă în spital, cu cârca.

Fiica sa a cărat-o în spate de la maşină şi până la uşa unităţii de primiri urgenţe a spitalului.

„Nu ne-a dat nimeni nici măcar un căruț. Este operată la picior, are două șuruburi. A căzut și am venit la spital să-i scoatem firele. E mai important cine vine la spital decât un bolnav. Ne-au zis că vine ministrul și nu avem voie așa că am cărat-o în spate. Ce să facem, să o lăsăm aici să moară?”, a declarat fiica pacientei, potrivit gorjonline.ro.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că „pacientul primează„ și în acest caz este vorba despre o „greșeală managerială”.

„Este o greșeală managerială, o situație tipică. Eu sunt medic și atitudinea față de pacient trebuie să fie alta. pacientul primează, un caz prezent la spital trebuie preluat și evaluat imediat, nu contează dacă vine ministrul sau nu” a declarat Nelu Tătaru.