Pacient găsit carbonizat în baie, la şase ore de la producerea incendiului de la Matei Balş

În timp ce Iohannis felicita echipajele de intervenţie pentru modul în care au acţionat la incendiul de la Matei Balş, un pacient zăcea carbonizat în baie fără ca cineva să ştie de el. Bărbatul carbonizat a fost descoperit la şase ore de la stingerea incendiului.

Iniţial, la circa o oră de la producerea incendiului, Raed Rrafat a transmis presei că trei persoane au fost carbonizate şi că una se afla în stop cardio respirator. Între timp, persoana aflată în procedură de resuscitare, a decedat, iar bilanţul deceselor a crescut la patru.

La circa şase ore de la stingerea incendiului, autorităţile comunică faptul că s-a descoperit încă un cadavru carbonizat. Bărbatul ars de viu a fost găsit într-o baie de la parterul Pavilionului 5 unde a izbucnit incendiul.

„Încă o persoană a fost găsită decedată în urma incendiului de la „Matei Balș”.  Victima a fost găsită carbonizată, în baie”, a spus  Lucian Bode, Ministrul de Interne la Digi 24.

Procurorul Alexandru Anghel, cel care coordonează ancheta în cazul incendiului de la Spitalul Matei Balș nu-și explică cum o persoană a fost descoperită carbonizată în baia salonului abia după câteva ore de criminaliști, și nu de pompierii care interveniseră înainte la fața locului.
Am intrat acolo…Nu noi am ajuns primii, au fost echipele de intervenție, pompierii, ISU. Și la cercetarea la fața locului s-a găsit și un al patrulea cadavru. Nu pot să-mi explic chestiunea asta. Nu știu ce explicații să vă dau”, a declarat procurorul Alexandru Anghel.