Otrava din mâncare. Iată ingredientul toxic pe care românii îl consumă zilnic fără să ştie

Alimentele pe care românii le consumă în fiecare zi, ascund ingrediente extrem de toxice care ne îmbolnăvesc fără să avem habar. Cumpărăm alimente pentru a ne hrăni dar în realitate ne îmbolnăvim propriul organism fără să ştim.

Un produs sintetic foarte des întâlnit în produsele alimentare este Aspartam. Acesta este un îndulcitor sintetic, numit E951 și a devenit unul dintre cele mai utilizate în domeniu producției alimentare. Reprezintă o neurotoxina, care conține metanol, una dintre cele mai periculoase otrăvuri metabolice. Conform unor studii, poate duce la apariția a peste 70 de boli.

Aspartamul este utilizat, de obicei, pentru prepararea multor băuturi din magazine. Asta deoarece are o capacitate de indulcire de 200 de ori mai mare decât cea a zahărului natural. Mai este folosit și pentru diverse alimente sau pentru gumă de mestecat, conform clickpentrufemei.ro.

Consumul excesiv de E951 poate avea efecte adverse precum: cefalee, insomnie, tulburări de vedere, auz și memorie, dificultăți de concentrare și menținere a atenției. Mai poate provoca și amețeli, oboseală și palpitații, lipsa de calciu sau scăderea acuitatii senzoriale (miros, gust, pipăit, sensibilitate la durere).

Cercetătorii susțîn că aspartamul joacă un rol vital în apariția unor probleme grave de sănătate precum: tumorile cerebrale, scleroză multiplă, malformațiile sau diabetul. Această substanță poate provoca tumori mamare, uterine, cerebrale, tiroidiene și chiar pancreatice.