Oscar Pistorius a fost condamnat, miercuri, la şase ani de închisoare cu executare, pentru că a împușcat-o mortal pe 14 februarie 2013, pe iubita sa Reeva Steenkamp.

Oscar Pistorius va sta șase ani în spatele gratiilor pentru că a ucis-o pe iubita sa. Campionul paralimpic a fost dus miercuri, direct în arest după ce judecătorul l-a condamnat la închisoare.

Oscar Pistorius, care a ajuns la Tribunalul din Pretoria direct de la locuinţa unchiului său Arnold Pistorius, acolo unde a locuit pe perioada arestului la domiciliu a fost imediat dus la închisoare.

Sentinţa dată astăzi de magistraţii din Africa de Sud poate fi atacată cu apel.

Juriştii sud-africani susţin că, dacă decizia nu va fi modificată la un eventual apel, Oscar Pistorius ar putea fi eliberat pentru „bună purtare” după ce îşi ispăseşte o treime din pedeapsă, adică după doar 2 ani.

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, pe 21 octombrie, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Imediat după citirea sentinţei, campionul sud-african a fost dus la închisoare, însă pe 19 octombrie 2015 a fost eliberat din închisoare şi a avut un regim de arest la domiciliu.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Procesul lui Pistorius a început în luna martie 2014, la Pretoria.

Unul dintre fraţii lui Oscar Pistorius, Carl, s-a arătat mulţumit după ce atletul paralimpic a fost condamnat, miercuri, la 6 ani de închisoare.

„S-a facut dreptate şi totul a intrat pe făgaşul normal. Adevarul iese mereu la suprafaţă”, a scris Carl Pistorius, pe Twitter.

Familia fostei prietene a lui Pistorius, Reeva Steenkamp, nu a făcut nicio declaraţie oficială. În schimb, a vorbit Doup De Bruyn, unul dintre avocaţi: Familia nu are niciun cuvânt de spus în legătură cu această sentinţă. Nimic nu o va aduce înapoi pe Reeva. În acest moment, este bine să păstrăm tăcerea.