Ludovic Orban intră în istoria României ca cel mai iresponsabil prim ministru. A pus în pericol de infecţie cu coronavirus, zeci de jurnalişti, chemându-i la o conferinţă de presă deşi ştia că este suspect de a fi contaminat cu coronavirus.

Demis de Parlament prin moţiune de cenzură, desemnat a doua zi de Iohannis în funcţia de prim ministru, apoi a renunţat la mandat după decizia CCR, ca să-l bage în faţă pe măscăriciul Cîţu, Orban este desemnat iar de Iohannis în funcţia de prim ministru. Însă de astă dată, Orban, izolat la vila de protocol a RAPPS, are şansele să intre în istorie ca primul prim ministru votat de Parlament, în lipsă.

Dar până la votul de azi din Parlament, Orban a dovedit încă odată cât de iresponsabil şi catastrofal prim ministru, este. Deşi a aflat că este suspect de coronavirus pentru că senatorul PNL, Vergil Chiţac a fost testat pozitiv, a intrat în contact cu el de multe ori în ultimele zile, Orban a convocat presa la o conferinţă de presă expunându-i astfel să îi infecteze şi pe ei.

Când jurnaliştii l-au luat la întrebări legat de conferinţa de presă şi de faptul că îi expune şi pe ei, Orban a început să facă glume macabre la adresa jurnaliştilor.

Sunteți la o distanță corespunzătoare și nu există risc să va contaminez. Și, oricum, dacă ar fi existat acest risc și dacă eu aș fi purtător al coronaviruslui, am avut destule ocazii să fim la distanțe și mai mici„, a declarat Orban în faţa jurnaliştilor.

După conferinţa de presă, toţi jurnaliştii au fost testaţi pentru a se vedea dacă au fost infectaţi cu coronavirus.

Primul test efectuat lui Orban a ieşit negativ. Însă trebuie să stea izolat 14 zile, apoi să fie testat din nou pentru virusul din China.