Premierul Orban a demarat o anchtă în interiorul PNL ca săa fle cine i-a făcut poză la Guvern şi cum a ajus fotografia în presă. În fotografia cu pricina, Orban apare în biroul de la Palatul Victoria alături de alţi miniştri, unde petreceau cu alcool, țigări și fără respectarea condițiilor de distanțare socială.

Consilierul premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule, a explicat că se face o ”anchetă” în interiorul PNL pentru a vedea cine a făcut poza controversată de la Guvern.
Stamule a precizat că deja există o listă scurtă, dar va fi determinată exact ora la care s-a realizat și odată cu asta va fi identificat și omul care a făcut poza.

Mâine vom anunța cine a făcut fotografia. Cu siguranță potențialii oameni care ar fi pe această listă sunt cunoscuți. La masa aceea erau 6-7 oameni, nu erau foarte mulți. Se va afla foarte repede cine a făcut fotografia. Colegii au venit pe rând, la ore diferite. Acum, eu nu spun că a făcut poza colegul Ben Oni. Au venit la mai multe ore colegi, dar în funcție de ora la care s-a făcut poza se știe și cam cine stătea în poziția respectivă. Mâine vom avea o discuție și se va știi cine a făcut poza”, a spus Tănase Stamule, la Antena 3.

Apar și reacții a miniștrilor care au participat la ziua Premierului.

”Nu vreau să comentez această poză, a fost o poză făcută la ziua primului ministru pe 25 mai. Nu comentez această poză. Am plătit acea amendă pentru că nu purtam masca. O aveam în buzunar, însă serveam o prăjitură atunci”, a spus ministrul Virgil Popescu.

Orban a avut aproximativ 40 de invitați la mega-petrecerea sa, iar acum a aflat cine este ”turnătorul”. Deși inițial s-a vehiculat numele lui Ionel Dancă, apoi cel al lui Ben-Oni Ardelean, apoi cel al unui chelner, se pare că adevăratul făptaș este tot un liberal. Numele său nu a fost dezvăluit presei, anunță Antena 3.