Guvernul Orban a interzis de azi, protestele şi mitingurile în România. Primul ministru PNL era deranjat că de trei zile, sute de români s-au adunat în Piaţa Victoriei ca să-i ceară demisia.

Orban a emis azi, Hotărârea de Guvern privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit anexei numărul trei a Hotărârii de Guvern, de azi, românii nu mai au voie să protesteze.

Art.1 – În condițiile art. 5 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 55/2020, se stabilesc următoarele măsuri: 1. Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

Şi uite aşa, domnul Orban îngrădeşte un drept fundamental al cetăţenilor români, ca să scape de proteste şi de cei care-i cer demisia din funcţie.

Aşa da sistem „democratic”, care sub pretextul stării de alertă, îngrădeşte drepturi şi libertăţi fundamentale.

Cine îndrăzneşte să încalce prevederile HG, riscă amenzi de până la 2500 lei şi se pot alege şi cu dosar penal pe motiv că zădărnicesc lupta în combaterea bolilor.

Hotărârea de Guvern a fost trimisă în Parlament, unde senatorii şi deputaţii pot decide dacă încuviinţează starea de alertă în forma iniţiată de Guvernul Orban, sau o modifică.