Opt cetăţeni români au ajuns duminică la sipital după ce două autobuze s-au cicocnit pe pista Aeroportului Internaţional Liszt Ferenc din Budapesta.

Mihály Hardy, un oficial al aeroportului Budapesta, a declarat că în incident au fost implicate două autobuze ale companiei ungare Malev care transportau pasageri de la o cursă aeriană de la Bucureşti, informează site-ul de ştiri Origo.hu.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 9.30 (ora României, 10.30) în zona terminalului 2B al aeroportului, a anunţat poliţia. Printre victime se numără şi opt români.

Victimele au fost transportate la Spitalul Merenyi Gusztav şi Institutul Naţional de Urgenţă pentru Accidente din Budapesta.

Ambasada României la Budapesta are în atenţie accidentul produs pe aeroportul internațional Ferenc Liszt din Budapesta, în care au fost implicate două microbuze care transportau pasageri, printre care și cetățeni români.  Misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. Conform datelor obținute, accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a 8 cetăţeni români, care au primit îngrijiri medicale la fața locului. Dintre aceștia, doi au fost transportaţi la o unitate medicală din apropiere pentru verificări suplimentare. La momentul de față, un singur cetățean român mai este internat pentru tratament de specialitate. Ambasada României în Ungaria monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale și unitatea spitalicească, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări„, se arată în comunicatul MAE remis recentnews.ro.