Modul în care te speli pe fata, machiajul pe care îl folosești, dar și ceea ce mănânci sau faci zi de zi pot să aibă efecte nefaste asupra pielii tale, și să anuleze efectele pozitive obținute prin diferite tratamente sau produse de îngrijire.

Câteva obiceiuri zilnice făcute în mod greșit, care își pun din plin amprenta asupra frumuseții și sănătății pielii tale!

Iată opt sfaturi pe care ti le ofera chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos:

 1. Bea mai puțină cafea pentru că unul din principalii vinovați pentru uscarea pielii și înmulțirea ridurilor este cofeina! Încearcă să te hidratezi foarte bine astfel încât să atenuezi aceste efecte asupra pielii, mai ales dacă nu poți renunța la cafea.
 2. Evită dușurile lungi și fierbinți, chiar dacă aste ne dorim toti după o zi grea de muncă și nu uita că apa la temperaturi ridicate distruge primul strat al epidermei și înlătură uleiurile naturale produse de piele, determinând uscarea in exces.
 3. Încearcă să dormi suficient! Somnul ajută la regenerarea celulelor și dacă vrei ca pielea ta să nu aibă un aspect obosit și tern, acordă atenția cuvenită orelor de somn.
 4. Nu sări peste mesele principale ale zilei pentru că acest lucru duce la îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Include zilnic în alimentația ta surse de vitamina C (citrice), E (avocado), A (cartofi dulci) care ajută pielea să se refacă. De asemenea, redu cantitatea de sodiu din alimentație, deoarece acesta absoarbe umezeală din piele, lăsând-o uscată și fără viață.
 5. Nu exagera cu scruburile și exfolierea! Dacă apelezi la această metodă de îndepărtare a celulelor moarte mai mult de o data pe săptămâna asta înseamnă că accespti să îți agresezi pielea de bună voie și să contribui la degradarea ei. Repetată prea des această procedură nu face altceva decât să intensifice producția de sebum și apariția coșurilor.
 6. Nu te epila cu ceară pe față! Mustața și excesul de păr facial sunt într-adevăr inestetice, însă această metodă este prea agresivă pentru pielea de la nivelul tenului, care e cu mult mai sensibilă decât cea de pe corp. În timp, vei observa cum ridurile și semnele de îmbătrânire a pielii vor fi evidente mult mai repede pentru că epilarea cu ceară este agresivă și poate traumatiza foliculii, rămânând cicatrici foarte greu de tratat.
 7. Nu folosi perii de machiaj murdare! Chiar dacă nu te machiezi zilnic, obișnuiește-te să speli o data la câteva zile sau înainte de folosire periile de aplicare a machiajului și buretele pentru fond de ten. Altfel, riști să creezi un mediu propice pentru bacterii și te vei întreba de ce tenul tău a devenit problematic.
 8. Demachiaza-te zilnic! Chiar și în lipsa machiajului tenul tinde să acumuleze impurități care trebuie curățate atent pentru a regenera celulele și a păstra un aspect sănătos și luminos al tenului. După ce te demachiezi, spălarea feței cu apa este obligatorie, pentru că ajută la curățarea în profunzime a pielii și la revigorarea ei oferindu-i un aspect fresh.

Opțiuni de atenuare a ridurilor

Opțiunile de atenuare a ridurilor sunt vaste, însă cele mai des folosite și cu rezultate excepționale sunt injectările cu botox și acid hialuronic.

Iată mai jos câteva dintre cele mai folosite proceduri:

 • Acid hialuronic injectat în ridurile de suprafață din zona nazogeniană;
 • Tratamentul cu botox (toxină botulinică) ce ajută la reducerea și chiar eliminarea ridurilor pe o perioadă de câteva luni, însa numai în cazul celor de expresie, care se formeaza între sprâncene, pe frunte și în colțurile ochilor, nu și împotriva ridurilor statice.
 • Liftingul frontal ce face să dispară ridurile de pe frunte și cele care sunt situate între sprancene.
 • Liftingul cervico-facial destinat corectării prabușirii obrajilor (obraz flasc) și suprimării barbiei duble.
 • Blefaroplastia ce ajută la estomparea ridurilor (laba gaștii) și la eliminarea pielii în exces din zona ochiilor.