Un asteroid gigant va lovi Pământul cel mai târziu pe 28 septembrie. NASA a confirmat că un asteroid se va prăbuși pe Terra, dar spune că nu ar trebui să ne îngrijorăm. Însă adepții teoriei conspirației susțin că vine Apocalipsa și că omenirea va dispărea din cauza exploziei produse de cometa care se va ciocni de Terra.

Agenția spațială americană, NASA spune că un asteroid cu dimensiunea de 4 kilometri, cel mai mare din istorie, va loci planeta Pământ, până cel târziu pe 28 septembrie 2015.

Specialiștii NASA liniștesc populația și spun că prăbușirea asteroidului pe pământ nu reprezintă o amenințare pentru omenire.

În ciuda cuvintelor liniștitoare ale NASA, autorii teoriei conspirației susțin că acestea sunt ultimele ore ale umanității și că sfârșitul ar putea veni între 22 și 28 septembrie.

Scenariul catastrofal creionat de unii oameni de știință care prevăd Apocalipsa, a fost lansat încă din 2014 de către ministrul francez al Afacerilor Externe, Laurent Fabius. Atunci, acesta anunţa că peste mai puţin de 500 de zile se va produce o catastrofă.

Cometa care urmează să lovească Pamanul are un diametru de 4 kilometri şi, cel mai probabil, va cădea în America de Nord sau în Ocean.

Pagubele produse în cazul unei astfel de coliziuni ar fi catastrofale, spun specialiştii americani.

Scenariul este cu atât mai îngrijorător cu cât, spun ei, nu există tehnologie care să permită distrugerea cometei, înainte de a lovi Terra.

Un expert de cercetare insistă lumea ar putea dispărea din cauza unui impact catastrofal cu meteoritul.

Cei care prevăd sfârșitul lumii spun că după ce asteroidul va lovi planeta, se vor produce mai multe ploi de meteoriți, cutremure și tsunami care vor devasta Terra.

Profesorul Robert Walsh, director executiv de cercetare de la Universitatea din Central Lancashire spune că zilnic, Pământul este lovit de aproximativ o sută de tone de material extraterestru în și că acest moloz este sub formă de numeroase pietre mici, majoritatea ard când intră în atmosfera planetei.

Asteroizii sunt firimiturile stâncoase rămase după formarea planetelor din sistemul nostru solar.

Cele mai multe se găsesc în un inel mare de spațiu cunoscut sub numele de asteroid belt- undeva între planetele Marte și Jupiter.

Există mai multe modalități de încercarea de a devia un asteroid pe vine. Primul este de a încerca „abordarea Hollywood” adică pur și simplu să-l arunce în aer!

Cu toate acestea, asteroidul spulberat pur și simplu ar putea să devină un roi de roci mai mici care să fie foarte distructive pentru planeta noastră.

Un alt mod de a scăpa de asteroid este să îi deviem cursul.

Conform Programului Efectul impactului Pământului la Imperial College din Londra, vitezele de impact tipice sunt 17 km / s pentru asteroizi și 51 km / s pentru comete.