OLTENIA PROFUNDA in Podgoria si Crama Oprişor

In Oltenia profundă, legendele, tradiţiile şi sărbătorile sunt elemente fundamentale care compun viaţa şi spiritul comunităţii.

Oltenia este misterioasă şi neobişnuită. Este rustică şi în acelaşi timp modernă, este tulburătoare, veselă, mândră şi, totodată, umilă. Oltenia este suferinţă, poezie, blestem, blagoslovire, plăcere, tumult şi tăcere. Oltenia este şi vin.

Cele trei vinuri Premium olteneşti, Rusalca Albă, Jiana Rose si Drăgaica Roşie, dezvaluie publicului mesajul câtorva tradiţii şi legende profunde din viaţa celor care işi duc existenţa in satele vechi româneşti. Toate trei sunt vinuri cupae, combinaţii între souri de struguri cultivate în podgoria Cramei din Oprişor.

Rusalca Albă, personaj mitologic, ocrotitoare a apelor, pune la încercare puterea interioară a tinerilor ademeninţi de frumuseţea ei. Flăcăii satelor işi dovedeau, astfel, forţa şi maturitatea in faţa provocărilor vieţii.

Vinul Rusalca Albă este, precum legenda, tentant şi irezistibil. Culoarea, aromele, gustul şi post-gustul deschid cu generozitate apetitul. Fără efort, se pot descoperi in pahar nuanţe de floare de soc, pară galbenă şi coajă de grepfruit. Gustând vinul, ne bucurăm de eleganţă si tinereţe, fruct de primăvară cu o mulţime de senzaţii relaxante. Poate fi savurat ca atare, asociat cu o simplă conversaţie. Sau, de ce nu, langa paharul de Rusalca Albă putem avea o paleta generoasă de aperitive, branzeturi sau orice bruschette cu peşte, fructe de mare sau foie gras

Jiana Rose este sursa de viaţa a oltenilor care trudesc pământul. Fata care aduce apa drumeţilor insetaţi. Bucuria primăverii şi dansul tinereţii. Jiana, Jienii şi Jiul sunt de acolo, din Oltenia, o abundenţă de emoţii şi trăiri, graţie şi forţa la un loc.

Nerăbdător şi indrazneţ, vinul Jiana Rose goleşte usor primul pahar, bine răcit, pentru a nu-şi atenua cu nimic entuziasmul şi consistenta zglobie. Aciditatea echilibrată in ansamblul gustativ al Jianei Rose aduce aminte de felul de a fi al Oltencelor, o combinaţie provocatoare de forţa, graţie si eleganţă.

Jiana Rose este, poate, cel mai versatil vin al Cramei Oprişor. Se potriveşte servit oricând, oriunde şi cu orice. Ca atare, vin de “welcome” sau relax cu prietenii, insa cu siguranţa i-ar sta bine lângă focaccia cu masline şi un pic de rozmarin, la fel cum o asociere cu paste si fructe de mare ar provoca amintiri de neuitat.

Drăgaica Roşie este mesajul bucuriei recoltei de vară a ţaranului român. Un festival plin de entuziasm, o descătuşare a energiilor acumulate din efort si preocupare pentru săvârşirea unui nou an de belşug.

Vinul Drăgaica Roşie este plăsmuit din cele mai consitente patru soiuri de struguri cultivate in podgoria Cramei Oprişor : Cabernet Sauvignon aduce forţa, Feteasca Neagra vine cu fructozitatea, Merlot oferă eleganta iar Shiraz, catifelarea. Culoarea intens violacee provoacă apropierea paharului de nas, atunci când lesne sunt eliberate arome fine de prună confiată, ciocolată neagră şi coaja de cozonac copt. In gura, structura vinului Dragaica Rosie domină prin eleganţă, tonus, vitalitate, simultan cu notele coapte de fruct roşu. Aciditatea şi taninii daruiesc vinului supleţe şi contur. Un vin cu substanţă, puternic, usor de inţeles si abordat la fel de bine acum sau peste 10 ani.

Drăgaica Roşie poate fi companionul perfect al unei conversaţii. Işi gaseşte lesne locul pe mesele bogate gastronomic, cu preparate din carne si sosuri condimentate, care, uneori, pot cuprinde si brânzeturi maturate, complexe şi consistente.