Olivier Kaye, revelaţia Festivalului Internaţional de la Braşov, a dezvăluit pentru exclusivNEWS.ro cui ar fi acordat trofeul Cerbul de Aur 2018, dacă ar fi fost în juriu.

Belgianul de 25 de ani care a plecat acasă cu două premii, cel al Publicului şi locul I oferit de juriu, spune că el ar fi acordat trofeul Cerbul de Aur lui Karl William Lund din Marea Britanie.

“Karl William Lund. Mi se pare foarte profesionist si carismatic. Premiul 1. Admir ceea ce a făcut ! Şi mi-a plăcut foarte mult şi coregrafia lui Kelly Joyce. A fost absolut genial.  Am devenit buni prieteni şi ne-ar plăcea să colaborăm în viitor”, a declarat Olivier Kaye pentru exclusivNEWS.ro.

karl lund - olivier kaye

Olivier Kaye spune că a ales piesa turpei Holograf, cucerit fiind de linia melodică, însă în momentul în care a tradus versurile în franceză şi a înţeles mesajul a fost extrem de bucuros că a ales această piesă: Când am ales piesa, evident, nu am înţeles sensul. Am ales-o datorită melodiei. Partea instrumentală m-a emoţionat mult şi aşa am ştiut că voiam să cânt această piesă. Apoi, când am învăţat cuvintele, mi-am dat seama că textul mă emoţionează foarte mult.

La festivitatea de decernare a premiului I, Olivier a fost atât de emoţionat şi surprins de premiu încât nu a putut să spună prea multe cuvinte. Momentul a fost unul amuzant, iar reacţiile belgianului, extrem de naturale, au făcut deliciul publicului. Olivier a declarat pentru exclusivNEWS.ro că nu ştia rezultatul votului juriului şi că nu este dezamăgit de faptul că nu a câştigat trofeul Cerbul de Aur.

“A fost incredibil, un tehnician a venit să mă caute împreună cu Antonia şi Kelly-Joyce. Nu prea am înţeles ce ni se întâmplă. Mi-a trebuit ceva timp să realizez ceea ce se întâmpla. Apoi, când l-am auzit pe Gabriel Garko strigându-mi numele, am fost în al nouălea cer. Nu am fost deloc dezamagit! Am câştigat Premiul 1 şi Premiul publicului, sunt cu adevărt cel mai fericit! Am fost pur şi simplu foarte emoţionat şi nu ştiam ce să spun. După anunţul celor 3 premii ştiam că mai urmează “Cerbul de Aur”. În culise aşteptam cu nerăbdare să aflăm cine va fi marele câştigător. Nu ştiu ce ar fi putut să funcţioneze. Sunt foarte fericit şi conştient de şansa de a primi aceste premii. Foarte multe persoane ar vrea să fie în locul meu, cred. Trebuie doar să profit de bucuria şi onoarea ce mi-au fost acordate cu cele două premii, foarte preţioase pentru mine”, a mai declarat Olivier Kaye pentru exclusivNEWS.ro.

După opt zile petrecute pe tărâm românesc, Olivier Kaye a plecat acasă la Aywaille în Belgia, cu două premii: Premiul Publicului şi Locul I oferit de juriu.

Pe lângă statueta aurită, Olivier Kayle va primi şi un premiu în bani în valoare de 17,000 de euro, (15,000 de euro pentru Premiul I şi 2000 de euro pentru Premiul Publicului).

Iată momentul de la festivitatea de premiere când Olivier Kayle a fost extrem de emoţionat de câştigarea premiului.