Olanda, medaliată cu bronz la Mondialele din 2014, e la un pas de ratarea calificării la Euro 2016. Batavii au fost învinși în mod surprinzător, joi seară, de Islanda.

Olanda ar putea lipsi de la Euro 2016. Islandezii le-au turnat ciment în ghete, batavilor, care nu au reușit să câștige partida de joi seară, de pe teren propriu, din preliminariile Euro 2016.

Ar fi prima absență a portocalei mecanice de la un turneu final, după o 14 ani.  Gylfi Sigurdsson a marcat unicul gol al partidei de pe pe Amsterdam Arena, în minutul 52, din penalty.

Noul selecţioner al Olandei, Danny Blind, fost secund în mandatele lui van Gaal şi Hiddink, n-a schimbat nimic la echipă. Robben s-a accidentat în minutul 31, iar două minute mai târziu, Martins Indi a fost eliminat, devenind primul jucător din istoria naţionalei olandeze cu două eliminări directe.

Și în mod surprinzător, Islanda e lider în Grupa A, cu 18 puncte, două mai multe decât Cehia, care a câştigat greu cu Kazahstan, scor 2-1.

Iar Olanda e încă pe locul 3, la un punct peste Turcia, cu trei meciuri rămase de disputat. Loc calificabil măcar la baraj! Pentru Olanda urmează o dispută de totul sau nimic, cu Turcia, în deplasare.