Duncan Laurence din Olanda a câştigat concursul Eurovision 2019, organizat la Tel Aviv în Israel. Olanda câştigă astfel pentru a cincea oară în istorie, concursul Eurovision.

La 45 de ani distanţă de când a cucerit ultima dată Eurovision, Olanda străluceşte din nou prin Duncan Laurence cu piesa Arcade.

Piesa „Arcade” este scrisă de Duncan Laurence, Joel Sjöö și Wouter Hardy și este compusă de Duncan Laurence, Joel Sjöö și Wouter Hardy.

Clasat pe locul trei de juriile naţionale, olandezul a câştigat Eurovisionul cu punctele de la televoting. Olanda a obținut 231 de puncte de la jurați și 261 de puncte la televoting.

Olandezul a acumulat 492 de puncte de la jurii şi televoting şi câştigă astfel Eurovision 2019.

Pe locul doi s-a clasat reprezentantul Italiei, Mahmood, cu piesa Soldi, cu un total de 46 de puncte.

Iar podiumul a fost compeltat de Rusia prin Sergey Lazarev cu piesa Scream, cu un total de 369 puncte.

Înainte de ultimul vot al juriilor naţionale, pe primul loc s-a situat în mod surprinzător Macedonia de Nord, însă juriul din Israel nu i-a acordat niciun punct şi pe ptimul loc la juriile naţionale s-a clasat Suedia, care în final, cu puţine puncte de la televoting, a ocupat doar locul şase, iar Macedonia de Nord a încheiat concursul pe locul 8.

România a acordat 12 puncte din partea juriului, reprezentantei Australiei, iar publicul a votat pe primul loc piesa Olandei.