Octavian Bellu şi Mariana Bitang revin din 15 decembrie, la conducerea lotului olimpic de gimnastică feminină. Cei doi antrenori vor pregăti echipa României în vederea calificării la JO din 2016.

Octavian Bellu și Mariana Bitang revin la lotul de gimnastică pentru a încerca să califice echipa la Olimpiada de la Rio din 2016.

Cei doi tehnicieni au condus gimnastele tricolore la ultimele şase ediţii de Jocuri Olimpice.

Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang s-au retras de mai multe ori de la lotul olimpic feminin, revenind ulterior asupra deciziei. Ultima oară, ei au anunţat în septembrie că nu mai sunt antrenorii lotului, astfel că nu au fost prezenţi alături de echipă la Campionatele Mondiale de la Glasgow, din luna octombrie.

La Glasgow, echipa feminină de gimnastică a României a încheiat calificările pe locul 13 şi va evolua, în premieră în istoria sa, la turneul preolimpic de la Rio pentru calificarea la JO din 2016, în timp ce în finalele individuale de la Mondiale s-au calificat doar Larisa Iordache şi Laura Jurca la individual-compus. În această probă, Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz, iar Laura Jurca a fost pe locul 8.

Echipa României, medaliată olimpică la fiecare ediţie, începând cu 1976, va evolua la turneul preolimpic de la Rio (16-19 aprilie 2016) pentru unul din ultimele patru locuri disponibile pentru JO de anul viitor, unde vor concura, calificate direct deja la competiţia olimpică, şi primele opt clasate la CM din acest an.

Mariana Bitang şi Octavian Belu, cu un palmares cumulat format din peste 400 de medalii, au decis să revină la conducerea lotului naţional de gimnastică, sprijinind astfel pregătirea sportivelor până la turneul de recalificare organizat sub egida Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, din luna aprilie a anului 2016.

Revenirea lui Bellu şi Bitang la lot, cresc şansele ca echipa să fie întărită cu Cătălina Ponor şi cu Sandra Izbaşa, care îşi pregăteşte revenirea şi se antrenează zilnic.