Are 30 de ani și este prima nutriționistă din România care, mânată de pasiunea de a cuceri cele mai înalte culmi, a “pășit” anul trecut și pe Kilimanjaro! Oana Tirpan ne dezvăluie povestea ei!

De profesie jurnalist și mai nou nutriționist, Oana Tirpan  a reușist să cucerească celebrul munte Kilimanjaro!

Totul a pornit acum câțiva ani. Aveam 11 ani și eram în tabără în Bistrița- Năsăud, acolo unde am avut ocazia sa fiu printre cei câțiva copii care s-au încumetat să ajungă pe vârful Ineu al munților Rodnei. Pentru mine, atunci a fost o mare provocare și o experiență care mi-a rămas în minte și m-a marcat pozitiv. Mi-am promis atunci, pe vârf, că voi urca într-o zi pe un munte “important” și înalt (fără să stiu exact la ce munte mă refeream). Ani de zile am tot amânat promisiunea făcută până când, într-o zi, am luat legătura cu o agenție din Brașov care se ocupa cu organizarea de expediții montane. Am fost cu ei în câteva expediții prin munții noștri (mi-am dorit foarte tare să ajung pe cel mai înalt vârf al României, vârful Moldoveanu, unde am și ajuns pe un traseu dificil, tehnic). Am făcut aceste expediții și pentru că mi-am dorit ”să bat” munții și vârfurile munților nostri, dar și pentru că, în felul asta, m-am antrenat pentru Kilimanjaro și în final, am ajuns. Pregătirea propriu zisă pentru Kilimanjaro a durat câteva luni, timp în care, pe lângă expedițiile pe munții noștri, am avut un program de antrenament aproape zilnic pe care mi l-am realizat singură. Agenția despre care am vorbit s-a ocupat de tot ce înseamnă transport, taxe etc”, spune Oana Tirpan, nutriționist.

Oana Tirpan a terminat Jurnalism la Universitatea de Stat Ovidius din Constanța, iar apoi și-a deschis un restaurant in București. Așa a descoperit nutriția.

“Eu sunt pasionată de domeniu de când mă știu (am primit educație alimentară în familie de la mama), tot ce s-a schimbat a fost că mi am dat seama că îmi doresc să fac o profesie dintr o uriașă pasiune pentru acest domeniu despre care știam destul de multe. Am urmat o specializare în București în urma căreia am devenit specialist în nutritie. Acum urmez cursurile la “Institute of Integrative Nutrition din New York”, am finalizat studiile din cadrul OPMCA (Ordinul Practicienilor de Medicina Alternativa) și în curând voi fi membră oficial. Am sustinut și prezentări de educație nutrițională în diferite școli din București, desfășor un proiect nutrițional în colaborare cu Crucea Roșie și urmează alte specializari si proiecte”, spune Oana.