Oana Sîrbu se transformă în Maria Tănase la “Te cunosc de undeva!” și interpretează, acompaniată de taraful București, cântecul “Aseară ți-am luat basma”.

Oana Sîrbu are o misiune dificilă, sâmbătă seară la show-ul Antena 1, unde trebuie să intre complet în pielea reginei muzicii populare românești, Maria Tănase.

“Cred că știu toate cântecele Mariei Tănase care s-au păstrat… pentru că am înțeles că unele înregistrări au fost distruse. Cel mai drag mi-e “Cântecul de leagăn”. Avea o orchestră senzațională și, la acordeon, îl avea întotdeauna pe Fărâmiță Lambru, care era orb din cauza diabetului și a murit tânăr, de plămâni”, a declarat Oana.

Artista mai spune că nu i-a fost greu să facă această transformare.

“Mi-am imaginat-o așa cum era. Echipa întreagă, în frunte cu Liana (n.n. Liana Obancea, stilista show-ului), m-a ajutat la întregul moment. Toată lumea m-a susținut. Mi-am dorit taraf, am avut! Mi-am dorit rochie interbelică, și nu costum popular – fiindcă nu purta! -, am avut! Sigur, prestanța și aerul de Regină, cum spunea Aradits, acelea au fost cel mai greu de reprodus”, continuă Oana.

Pe scena de la “Te cunosc de undeva!”, Oana va purta, sâmbătă, lentile de contact verzi. Tatăl solistei, Romulus Sîrbu, care a cunoscut-o pe Maria Tănase, i-a spus că aceasta avea niște superbi ochi verzi.

“Atât tata, cât și nașa mea, în vârstă de 88 de ani, dar cu mintea atât de limpede, care a cântat în diverse ansambluri, inclusiv la Teatrul “C-tin Tănase”, pe scena „Cărăbuș” sau „Alhambra”, mi-au spus că avea un fel de-a ține microfonul, unic! Că repeta cu taraful ei, în spatele cortinei, înaintea spectacolului! Că era DIVINĂ! Că era inimoasă cu cei săraci! Că nu cânta fără Fărâmiță Lambru. Că-i plăcea să petreacă”, mai povestește Oana.

Cum va reuși aceasta să o întruchipeze pe Maria Tănase, telespectatorii Antenei 1 vor vedea sâmbătă, 28 martie, de la ora 20.30, numai la “Te cunosc de undeva!”