Oana Roman este foc şi pară pe cele cinci fiice ale Regelui Mihai I întrucât acestea l-au lăsat singur pe tatăl lor atunci când acesta a fost dus cu maşina mortuară la biserică. Vedeta tv spune că odată cu moartea Regelui Mihai I, în România, ideea de monarhie a murit definitiv.

Oana Roman le taxează dur pe Principesele Regale întrucât nu s-au ocupat cum se cuvine de funeraliile Regelui.

„Cu Regele avem o mare problemă. Regele României a stat singur într-o biserică din Aubone, nevegheat. A stat afară sicriul Regelui 45 de minute, până când au venit membrii familiei pentru a-l introduce în biserică. La priveghi nu au venit cei din familia lui. Este ceva ablsolul crunt, înfiorător. Este probabil cea mai mare mâhnire pe care puteau să o aducă membrii familiei regale, vreodată, acestui popor. Mi se pare absolut îngrozitor… E o pată mare de tot peste imaginea Casei Regale, din punctul meu de vedere. Mi se pare strigător la cer ca niste fiice să nu fie înstare să ajungă la timp pentru a-şi băga sicriul tatălui în biserică. Ceva mai strigător la cer eu nu am văzut în viaţa mea”, a declarat Oana Roman pentru exclusivNEWs.ro.

Oana Roman crede că românii vor veni în număr mare la funeraliile Regelui Mihai I: cred că românii vor veni în număr mare la funeraliile Regelui, pentru că românii încă mai au cultul acestui Rege care a avut o viaţă foarte grea. Dar este doar o amintire, pentru că din punctul meu de vedere, odată cu moartea Regelui Mihai, ideea de monarhie şi de casă regală în România, a murit definitiv.

Vedeta tv spune că e mai bine că în România nu mai există acum monarhie pentru că nu avea cine să moştenească coroana: Dacă aş fi trăit în vremea Reginei Maria, aş fi fost cea mai mare monarhistă posibilă. Dar România este o republică de multi ani şi cred că îi stă bine aşa. Ar fi fost greu să faci o monarhie constituţională în România, foarte greu. Plus că, cinic vorbind, mai bine că nu a fost, pentru că cui ar fi rămas?! Ar fi devenit Regină Principesa Margareta şi Radu Duda!!! Mai bine că nu e monarhie.

Oana Roman l-a cunoscut îndeaporape pe Regele Mihai, în 2011, la jubileul de 90 de ani, unde a fost prezentă la concertul regal de la Opera Română.

„L-am cunoscut pe Rege la jubileul de la Opera Română în 2011. Am fost alături de Laurent Tourette, coaforul Casei Regale pe care Regina Ana îl iubea foarte tare.  Pentru România, Regele a fost singurul far al unei demniţăti de care cu toţi probabil aveam nevoie. El ştia că România nu va mai fi monarhie dar a rămas un fel de echilibru, de demnitate, de verticalitate, de care cu toţii aveam nevoie să ne uităm, în toată această mocirlă. A reprezentat însăşi ideea de dreptate şi verticalitate, acum nu-l mai avem nici pe el”, a mai declarat Oana Roman.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus, miercuri, la ora 11,00, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.