Simona Halep s-a califcat luni, în sferturi de finală la Roland Garros şi la scurt timp a primit o veste fabuloasă. Numărul doi mondial, marea sa rivală, daneza Caroline Wozniacki a fost eliminată în optimi de finală de către rusoaica Daria Kasatkina.

Simona Halep a scăpat azi de o rivală de temut la Roland Garros. Caroline Wozniacki, a doua favorită a turneului, a fost eliminată de rusoaica Daria Kasatkina, scor 7-5, 6-3.

Meciul a început duminică dar a fost suspendat în setul doi la scorul de 3-3, din cauza înturnericului. Azi, la reluarea partidei, rusoaica a fost invincibilă, a câştigat toate cele patru game-uri disputate şi merge în sferturi de finală unde va juca cu Sloane Stephens.

Graţie acestei eliminări, Halep are mari şanse ră rămână numărul unu mondial. În prezent, potrivit clasamentului intermediar, daneza are un avans de 345 de puncte WTA faţă de Simona Halep.

Însă, dacă Halep se califică în semifinale, revine pe primul loc în clasamentul intermediar cu 5 puncte peste Caroline Wozniacki.

Matematic, doar două jucătoare mai pot trece în acest moment peste Halep, Garbiñe Muguruza şi Caroline Garcia.