Tragedie cumplită la Alexandria. O tânără în vârstă de 15 ani și-a înjunghiat mortal tatăl, cu mai multe lovituri de cuțit, încercând să-și scape fratele din mâinile părintelui agresor.

Cumplita crimă s-a produs duminică seară, într-o casă situată pe strada Mihăiță Filipescu din municipiul Alexandria.

Cristi Dan Bogdea, în vârstă de 48 de ani, alcoolic și cunoscut ca având un comportament violent. Acesta își bătea frecvent concubina.

Duminică seară, bărbatul a venit mort de beat acasă și s-a năpustit asupra femeii. În apărarea acesteia a sărit fiul de 20 de ani, care imediat a fost trântit la pământ.

Roxana, fiica celor doi, în vârstă de 15 ani, a sărit să-și apere fratele. Minora a pus mâna pe un cuțit și s-a năpustit asupra tatălui ei.

”În timp ce bărbatul era aplecat asupra fiului, fata a luat un cuțit și i-a aplicat mai mult lovituri care au cauzat leziuni grave la mai multe organe”, a declarat procurorul criminalist Traian Nedelcuță, pentru teleorman24.ro.

Fiul a fost cel care a sunat la 112 și a chemat salvarea, însă bărbatul a decedat în drum spre spital, ca urmare a rănilor provocate de minoră, cu un cuțit.

Roxana este elevă în clasa a VIII-a la o școală gimnazială din Alexandria, și se pregătea să susțină Evaluarea Națională.

Procurorul de caz a precizat că eleva va fi supusă unei expertize psihiatrice și va fi internată la un spital de psihiatrie.

Pentru moment, minora va fi cercetată pentru omor, în stare de libertate. Dacă ancheta va dovedi că aceasta era în legitimă apărare, tânăra poate scăpa de închisoare. Însă, potrivit legii, pentru că este minoră, aceasta nu răspunde penal pentru faptele comise. Cel mult poate fi dusă la o școală de corecție până la vârsta de 18 ani, după care, dacă este găsită vinovată de omor calificat sau cu premeditare, să facă ani grei de pușcărie.