O tânără în vârstă de 15 ani, originară din România, a fost ucisă luni, într-un parc din Germania. Românca a fost înjunghiată mortal de către un turc.

Potrivit Observator, tragedia a avut loc luni la prânz, într-un parc din orășelul Viersen, de pe Rinul de Jos.

Potrivit primelor informaţii, tânăra din România a refuzat să dea curs avansurilor turcului iar acesta a scos un cuţit şi a înjunghiat-o.

În jurul orei 12.30, Iuliana se afla într-un parc din Viersen atunci când, conform unor martori, de ea s-a apropiat un grup de bărbați, cel mai probabil fără locuință. Fata s-a ridicat să plece, iar tot ce s-a auzit după a fost un strigăt.

Iuliana a căzut pe jos, pe iarbă, într-o baltă de sânge. Atunci când autoritățile au sosit la fața locului, un om al străzii încerca să oprească sângerarea, însă eforturile, atât ale lui și ale salvatorilor, au fost în zadar. Iuliana s-a stins la spital, la nici o oră de la incident.

Principalul suspect, un tânăr turc de 25 de ani,  s-a predat polițiștilor luni, însă acesta susține că este nevinovat.

Crima vine la cinci zile distanţă de când o tânără din Moldova a fost violată şi ucisă de un imigrant irakian şi un turc,în Germania.

Potrivit CNN, care citează poliţia germană, un imigrant irakian şi un turc ar fi implicaţi în violul şi uciderea Susannei Maria Feldman, dată dispărută de familie încă din 23 mai, când a ieşit în seara în oraş cu prietenii. Cadavrul fetei de numai 14 ani a fost găsit miercuri lângă o cale ferată, la marginea oraşului Wiesbaden.

Doar unul dintre suspecţi, un turc de 35 de ani, a fost reţinut. Cel de-al doilea, irakianul Ali Bashar, care s-a refugiat în Germania în 2015, ar fi reuşit să se întoarcă în ţara sa pe 2 iunie, folosind acte de identitate cu un nume fals. Bashar avea antecedente penale, fiind suspectat şi în cazul violului asupra unei fete de 11 ani, în martie anul acesta.

Mama fetei, care potrivit paginii sale de Facebook e originară din oraşul Bălţi din Moldova, a cerut ajutorul Angelei Merkel.