Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor de la Singapore. Este prima dată în carieră când Halep ia o astfel de decizie.

La o zi după ce a anunţat că se retrage de la turneul din Moscova, Halep a anunţat o nouă decizie bombă. Calificată pentru al cincilea an consecutiv la Turneul Campioanelor, şi în premieră din postura de principală favorită, Simona Halep se vede nevoită să se retragă din competiţie din cauza herniei de disc.

„A fost o decizie grea, bineînțeles. Întotdeauna e dificil să te retragi de la un turneu mare. Cred că e prima oară în carieră când fac asta. Așa că a fost o decizie dificil de luat, dar e mai bine pentru sănătatea mea. Darren a fost 100% de acord cu decizia de a mă retrage pentru că e îngrijorat și e de părere că e mai bine să pun întotdeauna sănătatea e primul loc. Așa a fost întotdeauna. A fost mult mai hotărât decât mine în luarea acestei decizii. Spatele meu nu e în regulă. Nu m-am antrenat în ultimele 4 săptămâni și nu sunt pregătită să joc la un nivel înalt. E aceeași problemă pe care am avut-o la Wuhan și am nevoie să ia o pauză. Am nevoie de 3-4 săptămâni pentru a face exercițiile necesare și a lua pauza de care am nevoie, apoi ar trebui să fie bine. Așa că am suficient timp să mă pregătescu pentru sezonul următor„, a spus Halep, potrivit WTA Insider.

Prin retragerea lui Halep de la Singapore, olandeza Kiki Bertens se califică astfel în premieră la Turneul Campioanelor.

Lista completă a jucătoarelor prezente la Singapore:  Angelique Kerber, Sloane Stephens, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Caroline Wozniacki, Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Kiki Bertens.