Dramele în teatrul românesc se ţin lanţ. Nici nu şi-au luat bine adio de la Stela Popescu, căci o nouă actriţă a Teatrului Constantin Tănase îşi pierde viaţa. Cristina Stamate, în vârstă de 71 de ani, a murit luni dimineaţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Moartea subită a actriţei Stela Popescu a afectat-o iremediabil pe Cristina Stamate. Cele două actriţe erau foarte bune prietene cât şi colege de ani de zile la Teatrul Constantin Tănase.

Actriţa Cristina Stamate a murit, luni dimineață, la Spitalul de Urgență Floreasca la ora 6:30.

Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis, în ianuarie 2015. Intervenţia a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o proteză şi montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului cardiac, a anunţat luni Spitalul Sanador, care a precizat că actriţa este la terapie intensivă.

Actriţa Cristina Stamate suferea de insuficienţă mitrală şi cardiopatie ischemică, afecţiuni grave ale inimii.

Alexandru Arşinel a intervenit luni dimineaţă prin telefon la Antena 3 unde s-a arătat extrem de îndurerar pentru moartea Cristinei Stamate şi l-a rugat pe Dumnezeu să se oprească.

„Părerea mea este că noi continuăm cu evenimentele dramatice care  au afectat colectivul teatrului şi marele public. O a doua stea a teatrului de revistă, moare şi ne părăseste Cristina. Se duc una după alta. Numai publicul o să ne poată scoate din starea asta… prin aceste momente groaznice. M-am săturat. Vreau să-l rog pe Dumnezeu prin intermediul vostru să se oprească, că nu mai putem. Cristina a fosat o mare actriţă, am jucat de atâtea ori cu Cristina. De doi ani de zile durerile au pus stăpânire pe ea. Un om şi o actriţă deosebită„, a declarat Alexandru Arşinel.