În România, drumurile se fac extrem de greu şi scump, iar când se fac se fac prin metoda „Dorel”. La Caracal, celebrul oraş din judeţul Olt, unde toate sunt „pe dos”, o nouă „minune” s-a produs: un stâlp a răsărit fix în sensul giratoriu al centurii de ocolire a oraşului.

O nouă foto din Caracal face senzaţie pe internet. Un stâlp de electricitate în mijlocul drumului este cea mai nouă problemă la centura de ocolire a municipiului Caracal, care se construieşte de şapte ani.

Stâlpul de electricitate a rămas exact în mijlocul căii de rulare, într-un sens giratoriu al centurii de ocolire a municipiului Caracal, încă nedeschisă traficului rutier.

Fotografiile făcute de şoferii care au trecut pe aici s-au viralizat pe site-urile de socializare, însă autorităţile asigură că situaţia va fi rezolvată.

”Ei nu au luat în considerare sensurile giratorii, la prima licitaţie, atunci când au început construcţia centurii. Apoi, aşa a fost proiectul făcut că a «căzut» stâlpul acela exact acolo. Se va muta şi vor fi cabluri subterane. În scurt timp va dispărea acel stâlp, nu va rămâne. Se circulă pe lângă, pentru că stâlpul nu este în centru, este spre marginea sensului giratoriu. Este doar o chestie de moment. Nu s-a rezolvat, până acum, pentru că nu au luat în considerare că sensul giratoriu vine exact în acel loc”, a declarat Liviu Radu, primarul din Caracal pentru Mediafax.

Din cauza modificărilor prin care a trecut terenul din zona centurii de ocolire a municipiului Caracal, este nevoie ca stâlpii de iluminat să fie mutaţi, însă nu mai există teren.

Astfel, CNAIR trebuie să treacă la o nouă procedură de expropriere, chiar dacă este vorba de aproximativ 20 de centimetri pentru fiecare stâlp.

Guvernul a alocat, la începutul acestui an, 1,5 milioane de lei pentru finalizarea centurii ocolitoare a Caracalului, lucrare începută în anul 2011 şi nefinalizată nici până acum.

Contractul pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Caracal are o valoare de 44.472.173,75 lei, fără TVA.

foto: mediafax