Demisii pe bandă rulantă din Guvernul Grindeanu după scandalul iscat după emiterea ordonanței de urgență privind modificarea codului penal și de procedură penală.

La o zi după ce Florin Jianu și-a anunțat demisia din funcția de Ministru pentru Mediul de Afaceri și IMM, vineri, procurorul Oana Schmidt-Hăineală a demisionat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Decizia lui Hăineală vine după ce vineri, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis la solicitarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, încetarea detașării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima.

În şedinţa de azi, 3 februarie 2017, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea detaşării în cadrul Ministerului Justiţiei, începând cu această dată, a domnului Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a doamnei Oana Andrea Schmidt – Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău”, se arată în comunicatul CSM.

Detaşarea la Ministerul Justiției a doamnei Oana Andrea Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, s-a dispus pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 7.01.2017, prin Hotărârea nr. 4 din 5 ianuarie 2017 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Detaşarea la aceeaşi instituţie a domnului Sima Constantin, procuror șef serviciu în cadrul Secției resurse umane și documentare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a dispus pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 11.01.2017, prin Hotărârea nr. 5 din 11 ianuarie 2017 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.