Situație incredibilă produsă în celebra emisiune ”Profesioniștii” de la TVR 1, realizată de Eugenia Vodă. Moderatoarea a făcut-o pe jurnalista invitată în emisiune, să plece plângând din emisiune.

Emilia Șercan și Cătălin Tolontan au fost invitații emisiunii ”Profesioniștii” difuzată sâmbătă seară la TVR 1. ”V-am văzut numele pe o listă a ministrului de interne în timpul manifestațiilor # rezist și atunci mi-a venit ideea să vă invit”, a spus Eugenia Vodă a spus în deschiderea emisiunii.

După ce a fost întrebată de Eugenia Vodă de ce a acceptat să lucreze la Realitatea TV, unde avea un salariu de 8.500 de euro, condusă, la acea vreme, de Sorin Ovidiu Vântu, Emilia Șercan a plecat plângând din emisiune.

”Am făcut un compromis.”, a răspuns Șercan la întrebarea Eugeniei Vodă.

Însă, după numai câteva minute, Șercan a izbucnit în lacrimi și s-a ridicat, spunând că nu poate continua pentru că se simte o ”impostoare”.

“Mă simt o mare impostoare”, a declarat Emilia Şercan, plecând din emisiunea în care era invitată.

Eugenia Vodă a rămas mască: Nu ştiu ce te-a apucat. Deci eu v-am rugat frumos, atât: orice ar fi să nu plecaţi de pe scaune. Emilia nu a suportat emoţional întrebarea legată de mutarea la Realitatea TV. O vede ca pe un compromis, suferă şi acum, la atâţia ani după, pe tema asta. Nu pot să rog un operator să o filmeze pe Emilia, dar o să le spun telespectatorilor că o aud cum plânge la doi paşi, în culise, şi nu vrea să se întoarcă pe scaun. Emilia plânge la trei metri de noi, Tolontan a rezistat pe baricade.

Prin declaraţia ei, aceasta face referire la faptul că în timpul unei emisiuni l-a criticat dur pe Sorin Ovidiu Vântu, dar apoi  a acceptat să lucreze ca şef al departamentului de investigaţii de la Realitatea TV, care îi aparţinea lui Vântu, pentru un salariu de 8500 de euro pe luna.

Înainte de a lucra pentru Vântu, Şercan a lucrat pentru Evenimentul Zilei. De ziua ei, Sorin Ovidiu Vântu i-a trimis un coş imens cu flori şi 6 sticle de şampanie Dom Perignon, pe care i le-a returnat furioasă la casa din strada Paris.

“Cum să mă pretind eu o profesionistă a presei de vreme ce am făcut marele compromis cu Vîntu pe care eu l-am investigat?”, a spus în lacrimi Şercan.

“O aud cum plânge în culise şi nu vrea să se întoarcă în emisiune. Nu voi tăia aceste fragmente”, a spus mai apoi Eugenia Vodă.

Replica lui Cătălin Tolontan după incident a fost: “Cred că Vîntu s-ar amuza teribil. Mă simt un nesimţit dacă nu mă simt deloc rău că lucrez la Voiculescu. Pe bune… Ar trebui să iau un Xanax”.