Autorităţile române au început să declare persoane vii, ca fiind moarte de coronavirus. O bătrână în vârstă de 82 de ani, din Galaţi, a fost declarată din „greşeală” ca fiind moartă din cauza infecţiei cu noul coornavirus. În realitate, bătrânica este sănătoasă tun şi vie în toată regula.

„Conform ultimelor precizări ale INSP, în prezent la nivel național sunt înregistrate 140 decese. Cazul 137 de la Galați se infirma. Persoana de 82 de ani care este instituționalizată intr- un cămin pentru persoane vârstnice este pozitivă. Este contact cu alta persoana din același cămin care a și decedat”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Astfel că numărul morţilor de coronavirus în România s-a redus de la 141 la 140, după „miracolul învierii” bătrânei de la Galaţi.

Nu este prima raportare falsă a  Grupului de Comunicare Strategică. La Reşiţa s-au vindecat mai mulţi pacienţi decât fuseseră declaraţi ca fiind infectaţi de covid 19.

Joi, 2 aprilie, la ora 13.00, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică, judeţul Caraş-Severin a înregistrat 13 cazuri de pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Însă la capitolul vindecări, Grupul de Comunicare Strategică transmite că în Caraş-Severin au fost raportate 23 de vindecări de COVID-19. Aşadar în Caraş Severin se vindecă mai mulţi români decât sunt infectaţi.