O femeie în vârstă de doar 23 de ani, și-a aruncat cei doi copii, de 2 și respectiv 3 ani, de la fereastra unui hotel din Botoșani. Echipele de intervenție sosite la fața locului au salvat-o pe femie, după ce aceasta a amenințat că se aruncă și ea.

Gestul șocant a avut loc duminică noapte, la Hotelul Tineret din Botoșani unde femeia s-a cazat cu cei doi copii. Femeia, în vârstă de 23 de ani, originară din comuna Albești, a reușit să îl convingă pe recepționer să îi dea o cameră la hotel, pentru o noapte în ciuda faptului că nu avea asupra ei niciun act de identitate. Ea a spus că a pierdut ultimul microbuz spre casă și că nu are unde dormi.

Potrivit Monitorul de Botoșani, femeia și-a luat copiii în brațe în timp ce dormeau și s-ar fi aruncat o dată cu ei de la fereastra camerei. Ea a rămas pe un acoperiș, în timp ce micuții au fost scăpați pe beton.

Paznicul hotelului a descoperit copii câzuți pe caldarâm, când  acuzit un zgomot și a ieșit afară să verifice ce s-a întâmplat.

Copilul de 2 ani, a murit pe loc, iar cel de trei anișori a fost dus la spital la Iași, unde se află în comă, cu șanse minime de supraviețuire.

După două ore de negociere, femeia a fost coborâtă de pe pervazul hotelului și transportată la spital unde a fost internată la secția de psihiatrie.

Înainte de a compte acest gest șocant, femeia i-a trimis un emsaj soțului ei, care se afla la București: „Mulțumesc că m-ai făcut să fac ceea ce nu voiam. Sper să fii fericit acum că ai scäpat de noi și nu mai trebuie să ne trimiți bani, că am înțeles că asta era marea ta problemă. Cel mai rău î,i pare pentru copii, că ei nu au nicio vină. Dar nu îi pot lăsa așa, ai nimănui. Nimeni nu o să îi iubească. Sper să fii fericit fără noi. Adio”.

Bărbatul a declarat polițiștilor că încercat să ia legătura cu soția lui, de mai multe ori, fără succes.

Ovidiu Acostoaie, negociatorului Poliției, a declarat că femeia ”era foarte agitată, repeta obsesiv: „ce am făcut, îmi pare rău, nu vreau sa ajung la pușcărie, nu vreau să creadă lumea că sunt criminală”.

Mama criminală a fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Botoşani. Poliţiştii au deschis în cauză dosar penal pentru comiterea infracţiunii de omor şi tentativă la omor. Iar femeia riscă ani grei de pușcărie.