Culmea amenzii în România din cauza coronavirusului. O femeie a fost amendată de poliţie pentru că a fost prinsă pe stradă în timp ce alegra după scroafa care ieşise din curte. Poliţiştii au amendat-o pe motiv că nu avea la ea declaraţia pe proprie răspundere.

A fugit să-şi prindă scroafa care fugise din curte şi s-a ales cu o amendă de 2000 de lei. Este povestea reală a unei femei din din comuna Pomi, judeţul Satu Mare.

Horaţiu Peter, soţul femeii amendate, a postat pe Facebook un mesaj în care povestit cum a încălcat soţia sa ordonanţa militară pentru că a ieşit din curte să prindă porcul.

Mulţumim domnului şef de post Pomi, Ioan Sorean, pentru amenda data soţiei mele cu ocazia în care porcul din gospodărie a fugit pe stradă şi soţia mea n-a apucat să ia declaraţia pe propria răspundere încălcând astfel ordonanţa militară. 2.000 de lei. Mă întreb retoric cum stăm cu cei ce au plantat drogurile, oare se plantează ca şi varza?”, a scris Peter.

În procesul verbal de contravenţie pentru suma de 2.000 de lei se arată că femeia a circulat, în calitate de pieton, pe strada Principală din comuna Pomi fără a avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere prevăzută de Ordonanţa Militară nr. 3.

Şeful de post a mai scris că procesul verbal a fost completat în lipsă „datorită faptului că animalul (porcul), condus pe stradă, putea deveni pericol pentru circulaţia rutieră”.

Horaţiu Peter a povestit, joi, corespondentului Mediafax că scroafa, care era în călduri, a ieşit din curtea gospodăriei pentru a ajunge la vier, iar soţia sa a fugit să o prindă.

„Soţia a fugit după scroafă vreo 300 de metri şi a prins-o în zona magazinului din sat, iar acolo s-a întâlnit cu şeful de post care era în maşină şi a întrebat-o, fără să se dea jos şi fără să o legitimeze, dacă are declaraţia pe proprie răspundere la ea, iar soţia i-a răspuns că nu, pentru că a fugit după porc. Iar şeful de post i-a spus că o va amenda, dar nici măcar nu s-a apropiat de ea. Sunt nişte reguli, de ce nu a legitimat-o? De ce nu a completat procesul verbal în prezenţa ei, ci l-a completat el şi ni l-a trimis pe poştă”, a precizat Horaţiu Peter pentru Mediafax.

Femeia poate să conteste amenda la Judecătoria Satu Mare, sau să plătească în 15 zile, jumătate din amendă.