Autoritățile române au apelat la o dronă performantă pentru a încerca să găsească epava planorului prăbușit în munți, pe 6 august.

După șase zile de căutări, autoritățile române nu au găsit niciun indiciu despre locul în care s-a prăbușit pilotul cu planorul.

Aparatul de zbor este de negăsit, de parcă l-a înghițit pământul. Drept urmare, echipele de căutători au apelat la o dronă performantă care poate fotografia 54 de km pătrați de suprafață.

„Pentru misiunile de căutare a pilotului dispărut va fi utilizată o dronă performantă care poate face căutări pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri pătrați, în mod programat, aceasta fiind pusă la dispoziţia echipelor de salvatori de către voluntari. Drona va fi utilizată astăzi în zona Întorsura Buzăului, iar imaginile captate vor fi analizate la sol de către specialişti”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Interne.

Căutările pilotului planorului dispărut joi 6 august, vor continua și astăzi, la această operațiune participând peste 1.000 angajați ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, jandarmi, polițiști, militari, salvamontişti şi voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenție.

Vor fi efectuate căutări terestre pe trasee din județele Prahova, Argeș, Brașov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna și Harghita, stabilite în cadrul ședinței de analiză care a avut loc seara trecută la nivelul punctului de comandă mobil din judeţul Braşov.  În cursul zilei de marţi, 11 august, echipele de căutare au parcurs 45 de trasee în zonă montană.

Echipele de căutare de la sol au şi astăzi la dispoziţie un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, pentru intervenţii punctuale în caz de nevoie sau pentru verificarea unor informaţii. În cursul zilei de marţi, 11 august a.c. elicopterul MAI a efectuat două misiuni de căutare în zona Vama Buzăului (Brașov) și Comandău (Covasna), ultima finalizându-se în jurul orei 20.30.

Mircea Crăciun şi-a luat zborul din Masivul Postăvarul pe 6 august și este de negăsit. Crăciun este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, el pregătindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber.