Klaus Iohannis va fi demis până cel târziu pe 8 martie 2017, susține o agenție de presă rusă. Subiectul ”Iohannis” este de mare interes pentru propaganda rusă de la Moscova și Chișinău.

Klaus Iohannis se pregătește de referendum, dar nu doar de cel pentru lupta împotriva corupției, ci pentru a fi demis din funcția de Președinte.

Un site extrem de apropiat al Moscovei şi al lui Vladimir Putin spune că şeful statului va fi suspendat până pe 8 martie anul acesta. sputnik.md susţin că tocmai de aceea majoritatea PSD-ALDE a convocat Parlamentul în sesiune extraordinară.

Pe 30 ianuarie s-ar demara toată acţiunea de suspendate, apoi de demitere. Singura problemă care ar sta în calea demiterii lui Klaus Iohannis ar fi prezenţa la vot.

Propaganda rusă susține că întreaga procedură de suspendare și demitere s-ar putea finaliza pe 6 martie şi ar deveni oficială a doua zi, șansele ca pe 7 martie Klaus Iohannis să nu mai fie președintele României fiind de 88%.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a precizat că nu ia în calcul suspendarea lui Iohannis, chiar dacă Președintele și-ar dori acest lucru pentru a putea să redevină popular și astfel să câștige un nou mandat de președinte în 2019.

Potrivit ultimului sondaj de opinie realizat în luna decembrie 2016, Klaus Iohannis se bucură doar de 20% încredere în rândul populației.