Dezvoltarea continuă a erei digitale a impus producătorilor de smartphone-uri să dezvolte cât mai multe funcții pentru acestea. Astfel, telefoanele mobile au ajuns să fie utilizate nu doar ca un mijloc de comunicare, dar și ca un mediu de stocare de informații sau ca un instrument de lucru. Pe de altă parte, cu cât un telefon este mai avansat, cu atât mai atractiv devine pentru a fi furat. De asemenea, din cauza activității intense pe care o ai, îți poți pierde telefonul într-un taxi sau în drumul spre birou.

Fie că ți-ai pierdut telefonul într-o cafenea sau ți-a fost furat, din fericire, îți poți căuta telefonul folosind câteva strategii simple. Acest articol este un ghid detaliat pentru găsirea telefonului tău, fie el iPhone, Samsung sau alt model. Vei afla cum să-ți blochezi telefonul pierdut și ce aplicație poți să folosești pentru localizarea telefonului gratis.

Configurează-ți telefonul pentru a facilita găsirea rapidă a dispozitivului

Poți să-ți găsești rapid telefonul mobil dacă l-ai configurat în mod corespunzător înainte să se întâmple acest eveniment. Deși există diverse aplicații pentru localizarea telefonului pierdut, acestea pot fi eficiente doar dacă ai efectuat deja câțiva pași din timpul folosirii dispozitivului. Iată ce este recomandat să faci pentru localizarea mai facilă a telefonului tău pierdut gratis:

  • Stabilește setări de backup – dacă te întrebi ce înseamnă backup la telefon, acesta presupune o setare pe care o poți stabili la telefonul tău pentru a-ti arhiva anumite fișiere în contul tău de cloud. Astfel, atunci când ai nevoie de recuperarea agendei telefonice pentru un telefon Android sau iOS, cu ajutorul backup-ului vei putea face acest lucru foarte ușor și rapid;

  • Setează un mod de blocare a telefonului – majoritatea telefoanelor din ziua de astăzi te ajută să-ți protejezi datele din telefon datorită modalității prin care poți bloca ecranul, prin parolă, recunoaștere facială sau pin. În cazul în care ți-ai pierdut telefonul, cel care îl găsește nu îl poate folosi fără informațiile de deblocare;

  • Setează un număr de urgențe – acest număr va putea fi apelat chiar și atunci când telefonul este blocat. Astfel, persoana care îl găsește poate să ia legătura cu persoana ta de urgență pentru a ți-l înapoia.

Cu cât îți pregătești mai bine telefonul pentru probabilitatea în care îl vei pierde, cu atât funcția “găsește-mi telefonul sau dispozitivul” va fi mai eficientă atunci când o utilizezi. În următoarele paragrafe vei afla metode de găsire a unui iPhone sau Samsung pierdut.

Aplicații pentru localizare telefon Samsung sau iPhone pierdut sau furat

Deși există multiple aplicații de urmărire a telefonului ce pot fi folosite gratis, există metode verificate și eficiente pentru identificarea locației telefonului tău iPhone sau Samsung. Având în vedere că sistemele de operare iOS și Android sunt diferite, la fel sunt și modalitățile prin care poți localiza telefonul tău.

Găsește-mi telefonul Android

Aplicația “Find my phone” pentru dispozitivele Android poate fi folosită din Google Play fără costuri. Această este o metodă sigură și eficientă de localizare a telefonului Samsung, Huawei sau alt brand în mod gratuit. De îndată ce accesezi această aplicație pentru localizarea telefonului pierdut ți se va deschide o hartă și, dacă locația este încă activă, vei putea vedea unde se află exact.

Aceasta este considerată de mulți utilizatori cea mai bună și eficientă aplicație de localizare a telefonului întrucât îți permite să folosești câteva funcții importante. De exemplu, poți activa o alertă puternică pe care o poți auzi ușor dacă telefonul se află în apropiere. De asemenea, cu ajutorul acestei aplicații poți bloca telefonul și te poti deloga din contul Google. Dacă ți-ai irosit toate șansele de a găsi telefonul, poți folosi această aplicație pentru a șterge toate datele din el, direct din contul Google.

Găsește-mi telefonul iOS

Dacă ai un telefon iPhone, atunci funcția “Find my phone” este disponibilă direct în setările telefonului. Tot ceea ce trebuie să faci este să o menții activă pentru a-ți fi utilă atunci când pierzi sau îți este furat telefonul. Vei putea accesa această funcție atunci când te autentifici cu Apple ID și parola din iCloud. Atunci când o accesezi, vei putea vizualiza harta și locația aproximativă în care se află telefonul.

Cu ajutorul acestei funcții poți emite o alertă puternică. Astfel, dacă telefonul este aproape de locația ta curentă, vei putea auzi acest sunet și localiza mai rapid dispozitivul pierdut. Dacă ai epuizat toate șansele de localizare a telefonului cu această funcție, după număr de telefon sau prin altă metodă, atunci poți activa modul “telefon pierdut” din aplicația “find my phone”. Astfel, telefonul tău va fi criptat și nu va putea fi folosit.

Alte modalități de localizare a unui telefon pierdut sau furat

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu te ajută în localizarea telefonului tău, poți instala și alte aplicații care vor funcționa în sistemul Android sau iOS. Acest tip de aplicații funcționează foarte bine dacă telefonul este încă pornit, dar există șanse, mai reduse, să-ți redea locația dispozitivului și dacă este oprit. Pentru a te asigura că bateria telefonului tău rezistă foarte bine și acesta rămâne aprins mai mult timp dacă îl pierzi, este recomandat să faci periodic teste de baterie și să o înlocuiești dacă este cazul. În magazinul Flacăra3 găsești baterii pentru telefon compatibile cu modelul tău.

Aplicațiile lansate pentru localizarea telefonului pe care le poți încerca sunt următoarele:

  • Signal Flare;

  • Google Latitude;

  • Lost Android;

  • Mobile Spy;

  • Anti-Theft by Avast.

Acestea îți permit să apelezi de la distanță sau să trimiți alerte SMS. De asemenea, poți face capturi foto, iar unele dintre ele îți permit găsirea iPhone-ului sau Samsung-ului tău după nr de telefon.

Găsirea telefonului după IMEI

Dacă aplicațiile pentru localizarea telefonului nu funcționează, mai ales atunci când este deja închis, vei putea să folosești metoda de găsire a telefonului după IMEI. Codul IMEI este unic pentru fiecare telefon și poate fi folosit pentru localizarea dispozitivului dacă acesta avea GPS-ul activat.

Acest cod poate fi găsit pe cutia originală a dispozitivului. Dacă nu ai păstrat cutia acestuia, poți nota IMEI-ul la momentul achiziție fie de pe bateria telefonului sau apelând numărul *#06#. Poți folosi această metodă de localizare a telefonului după IMEI prin introducerea lui online pentru a identifica datele de achiziție ale dispozitivului și a le prezenta apoi la autorități. Cu aceste informații și cu dovada proprietății smartphone-ului, autoritățile pot lua măsurile necesare pentru localizarea telefonului fără vreun acord din partea proprietarului sau a celui care îl deține la acel moment.

Localizare telefon prin GPS

Dacă ai obiceiul de a menține funcția GPS activă, atunci poți folosi metoda de localizare a telefonului cu ajutorul Google Maps gratis. Cele două condiții pentru a putea folosi această metodă este ca funcția GPS să fie activă, iar telefonul să se afle în apropierea unei celule GSM.

Chiar dacă telefonul tău este sau nu conectat la o rețea Wi-Fi, datorită funcției GPS active semnalul acestuia va putea fi preluat de sateliți. Astfel, cu ajutorul unui specialist care folosește aplicațiile potrivite, vei putea să identifici în Google Maps locația în care se află dispozitivul.

Prin menținerea activă a locației vei putea să îți găsești dispozitivul cu ajutorul aplicației WhatsApp. Această modalitate de localizare a telefonului prin WhatsApp gratis este posibilă doar atunci când ai locația activată și te vei loga în contul tău WhatsApp din versiunea web. Astfel, vei putea să identifici locul în care se află telefonul și să apelezi la autorități pentru a-l recupera.

Folosește toate resursele pe care le ai la dispoziție pentru a găsi telefonul furat sau pierdut!

Aplicațiile actuale îți permit localizarea telefonului după număr de telefon sau IMEI gratis, dar și cu ajutorul WhatsApp sau Google Maps. Pentru a obține rezultate cât mai concrete atunci când activezi funcția “găsește-mi telefonul” după locație, număr sau orice altă metodă decizi să folosești, este important ca telefonul tău să fi fost anterior pregătit pentru astfel de situații. Prin urmare, asigură-te că menții GPS-ul pornit, faci backup periodic și ai notat codul IMEI. Astfel, șansele tale de a-ți găsi dispozitivul cresc. De asemenea, dacă ai nevoie de baterii sau acumulatori pentru a te asigura că smartphone-ul tău este pornit mai mult timp, poți înlocui bateria telefonului tău cu piesele disponibile în magazinul Flacăra3.