Novak Djokovic a reușit în această noapte, o victorie colosată în finala turneului ATP 1000 de la Cincinnati contra principalului favorit, Carlos Alcaraz, liderul ATP.

Nole a reușit o victorie dramatică după o finală maraton cu Alcaraz care a durat trei ore și 49 de minute, cel mai lung meci de trei seturi din anul 2023 și totodată cel mai lung meci din istoria turneului ATP Masters de la Cincinnati.

Primul set al finalei a fost adjudecat de Alcaraz cu 7-5, apoi Nole s-a impus în tie-break cu 7-6(9-7), după ce i-a anulat ibericului o minge de meci,

În setul trei, Nole a ratat două mingi de meci pe serviciul lui Alcaraz, apoi încă două pe propriul serviciul la scorul de 5-4.

Iberiul a reușit să-și facă apoi serviciul și a preluat conducerea în decisiv. Însă Nole a egalat la 6-6 și s-a ajuns în tie-break unde s-a impus cu 7-4.

Nole a declarat imediat după meci că a fost un meci incredibil, unul dintre cele mai frumoase meciuri din viața lui. La ceremonia de premiere sârbul a mai spus că finala a fost un adevărat roller coster, cea mai grea și dramatică din cariera s-a, și că s-a simțit ca fiind într-o finală de Grand Slam.

Sârbul își ia revanșa astfel după finala peirdută în fața lui Alcaraz la Wimbledon.

Este cel de-al 39-lea trofeu ATP Masters cucerit de Djokovic și al treilea câștigat la Cincinnati.

Cu victoria de azi, Nole urcă pe locul trei all time, la capitolul victorii înregistrate în circuitul ATP, 1069.

1,019,335 dolari și 1000 de puncte ATP a primit Nole pentru succes și 556,630 de dolari și 600 puncte ATP primește ibericul care rămâne lider ATP.

În timp ce Nole și-a rupt tircoul după câștigarea finalei, Alcaraz a izbucnit în larcimi și abia a putut vorbi al ceremonia de premiere.

Nole revine astfel în SUA, cu un succes fabulos, după o pauză de doi ani, în care nu a putut juca din cauza pandemiei de COVID19, fiind interzis pe motiv că nu era vaccinat.

Este cel de-al 95-lea trofeu ATP din carieră pentru Novak Djokovic.