Novak Djokovic a câştigat duminică noapte, în premieră turneul de tenis ATP Masters de la Cincinati, după ce l-a învins în finală pe legendarul Rojer Federer. Graţie acestui succes, jucătorul sârb devine primul jucător din istorie care reuşeşte să câştige cel puţin odată, toate cele nouă turnee de categorie ATP Masters 1000 din circuitul ATP.

Novak Djokovic a intrat în istorie ca primul jucător ce îşi adjudecă toate turneele ATP Masters. Duminică noapte, srâbul l-a învins în finala de la Cincinnati, în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, pe Roger Federer. Sârbul pierduse cinci finale la Cinciinat, dintre care trei în faţa elveţianului.

Am jucat deja cinci finale aici şi le-am pierdut pe majoritatea dintre ele. Le-am pierdut împotriva acestui om excepţional, Roger… Îţi mulţumesc că m-ai lăsat să câştigat o dată la Cincinnati.Este un vis care s-a realizat”, a glumit Djokovic, care s-a înclinat în faţa elveţianului în trei dintre finalele disputate la turneul din Ohio (2009, 2012, 2015), după ce în 2008 sârbul a fost învins în finală de britanicul Andy Murray.

Septuplu câştigător al trofeului în Ohio, Federer nu mai cunoscuse înfrângerea pe cimentul de la Cincinnati din 2013, când a fost eliminat în sferturile de finală de spaniolul Rafael Nadal.

Novak este un mare campion. Astăzi, el este cel care face istorie”, a spus veteranul elveţian, în vârstă de 37 ani.

Roger Federer şi Novak Djokovic s-au întâlnit de 46 de ori până în prezent, sârbul având un avantaj de două victorii în faţa elveţianului (24-22).

Precedentul lor duel a avut în 2016, în semifinalele Openului Australiei, victoria revenindu-i atunci tot lui Djokovic (6-1, 6-2, 3-6, 6-3).