Novak Djokovic a făcut vineri seară, meciul carierei, la Roland Garros. Numărul unu mondial l-a învins în mod spectaculos pe regele zgurii, Rafael Nadal, chiar la turneul unde a făut istorie. 

Semifinală colosală la Roland Garros, o semifinală cât o finală. Nadal a început în forţă semifinala, reuşind să se distanţeze în scurt la 5-0 şi părea că fa defila în faţa lui Nole. Abia la acest scor, liderul ATP a făcut primul game al semifinalei. Însă după fix o oră de joc, pirmul set a fost câştigat cu 6-3 de Rafael Nadal. Toţi se aşteptau ca Nadal să defileze şi în setul doi, însă în mod surprinzător, Nole şi-a ridicat nivelul de joc şi s-a impus cu 6-3.

În setul trei, Novak Djokovic a condus cu 5-4, a servit pentru set dar Nadal a făcut re-break, apoi a avut minge de meci anulată de sârb. S-a ajuns în tie-break unde s-a impus Novak Djokovic.

Nadal a început cu break setul patru, a condus cu 2-0, iar de aici totul s-a schimbat incredibil de mult. Nole a câştigat şase game-uri consecutive şi a câştigat meciul epic de la Paris în urlaele spectatorilor.

La finalul partidei, sârbul a spus câ nu poate exprima în cuvinte presiunea pe care a simţit-o şi câ a juccat cel mai bun tenis al său.

A fost a treia oară când Nadal pierde la Roland Garros şi a doua oară când Nole în bate pe Rafa la Paris.

Novak Djokovic îl împierdică pe Nadal să bifeze al 14-lea titlu la Roland Garros şi să urce pe primul loc în clasamentul all time al Grand Slam-urilor.

Novak Djokovic va juca duminică pentru al doilea an consecutiv, finala de la Roland Garros, de astă dată cu grecul Stefanos Tsitsipas aflat la prima sa finală de Grand Slam din carieră.

În acest an , Nole a cucerit din nou Australian Open, ajungând la 18 titluri de Grand Salm. Dacă se va impune şi în finala de duminică, se aporie la doar un titlu de Nadal şi Federer, marii săi rivali.