Cel mai bun jucător de tenis din lume, Novak Djokovic a fost reținut sâmbătă dimineața de autoritățile de frontieră din Melbourne.  Liderul ATP a fost plasat în detenție, acolo unde va aștepta audierile finale de duminică. În funcţie de ce va decide judecătorul australian, Nole fie va fi trimis acasă în Serbia, fie va juca de luni la Australian Open.

Sâmbătă dimineață a avut loc prima audiere în instanță, după contestația depusă de avocații lui Djokovic la a doua decizie de anulare a vizei de acces în Australia.

Instanța a decis ca audierea finală în cazul lui Djokovic să aibă loc duminică, 16 ianuarie, de la ora locală 09:30 (00:30, ora României).

Judecătorul Anthony Kelly a decis ieri, ca cel mai valoros jucător al lumii să reintre începând din acestă dimineață în detenția pentru imigranți.

Drept urmare, Novak Djokovic a ajuns la hotelul Park, din Melbourne, unde a stat 4 zile după ce i-a fost refuzată intrarea în țară, iar acesta a făcut apel. Park Hotel e o unitate de cazare din Carlton, Melbourne, unde se estimează că se mai află se alte 32 de oameni, toți refugiați sau solicitanți de azi.

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, a decis vineri o nouă revocare a vizei lui Novak Djokovic.

Astăzi, sârbul urmează să fie interogat de către ofițerii de imigrare, iar la finalul discuției va intra în detenție!

Judecătorul a ordonat transferarea cazului către Curtea Federală.

Djokovic ar trebui să joace luni, în primul tur la Australian Open cu compatriotul Miomir Kecmanović (22 de ani, 78 ATP).

Dacă Djokovic nu câştigă din nou în instanţă, legile australiene spun că acesta ar putea să nu mai primească altă viză pentru intrarea în Australia vreme de 3 ani.