Novak Djokovic l-a învins duminică, în finala de la Wimbledon, pe Kevin Anderson şi a devenit pentru a patra oară în carieră, campion la Wimbledon. Este cel de-al 13-lea trofeu de Grand Slam  cucerit de sârb.

Djokovic a renăscut din propria cenuşă, la Wimbledon. Sârbul a avut nevoie de două ore şi 18 minute pentru a se încorona campion la Wimbledon 2018.

Primele două seturi au fosc câştigate autoritar de Djokovic, iar setul trei a fost unul disputat şi cu mingi de set pentru Anderson la 5-4, însă nu a fost să fie.

Sârbul l-a învins în trei seturi pe Kevin Anderson, scor 6-2, 6-2, 7-6(7-3).

Băieţelul meu nu are încă cinci ani, aşa că, potrivit regulilor, nu a putut să vadă meciurile. Speram însă că dacă asta se va întâmpla, dacă voi lua trofeul, va fi lăsat să intre. Iată-l, mă vede şi nu aş putea fi mai fericit. El a fost cel mai bun sparring partener al meu, de departe. Kevin, fiind la prima finală de Wimbledon, nu a jucat cel mai bun tenis al său în primele două seturi, dar în al treilea – a fost jucătorul mai bun. Am avut şansă pentru că am terminat astfel. Felicitări! A trebuit să am încredere în proces, în mine. Datorez un mare mulţumesc! echipei mele. Am avut o operaţie, nu ştiam dacă pot să revin, a fost prima mea astfel de accidentare. Au fost dubii, a fost prima mea finală de Grand Slam după câţiva ani şi chiar nu există un loc mai potrivit pentru o revenire. Este un loc sacru, este cu adevărat special” a delcarat Novak Djokovic la festivitatea de premiere de la Wimbledon.

Kevin Anderson a bifat a doua sa finală de Grand Slam după cea de la US Open 2017 pierdută în faţa lui Rafael Nadal.

„În primele două seturi, Djokovic m-a bătut destul de rău. Am forţat pentru a rămâne cât de cât aproape de el, am fost foarte aproape, câteva puncte, de a-l împinge într-un al patrulea set şi a juca mai mult şi aici. Dar, nu este uşor împotriva lui Djokovic. Este un adevărat campion al sportului nostru. Îl felicit. Evident, au fost zile grele, nu mai sunt la fel de proaspăt acum, ca atunci când am început turneul. Dar, aici visăm să fim toţi, pe acest teren, la acest incredibil turneu. Sunt atât de puţini jucători care au avut şansa de a ajunge aici, în ultimii ani, încât, sincer – dacă de asta a fost nevoie pentru a fi aici – aş fi dat încă 21 de ore pentru şansa asta. A însemnat enorm pentru mine. Vă mulţumesc. Africa de Sud a avut mulţi jucători buni – nu în ultima vreme, dar… ştiu că sunt mulţi copii talentaţi şi sper că, în 20 de ani, vor putea sta aici, cu trofeul în mână, şi vor spune că m-au văzut jucând şi le-am fost inspiraţie şi i-am ajutat să ajungă aici” a spus Kevin Anderson, finalist Wimbledon 2018.

nole rezultate grand slam