Novak Djokovic  a ciucerit duminică,turneul de Mare Şlem de la Roland Garros. Sârbul a revenit dramatic în finala cu grecului Stefanos Tsitsipas, de la 0-2 la seturi. Este pentru a doua oară când Nole cucereşte titlul la Roland Garros după cel câştigat în anul 2016.

Liderul ATP a început catastrofal finala cu Stefanos Tsitsipas. A pierdut primele două seturi, scor 6-7 (6/8), 2-6 şi totul părea că va curge în favoarea grecului. În mod neaşteptat, Nole a reuşit să câştige setul doi cu 6-3, apoi cu 6-2 în setul patru iar în cel de-al cincilea s-a impus cu 6-4 după ce a ratat prima minge de meci.

Sârbul şi-a adjudecat al doilea trofeu la Roland Garros şi cel de-al 19 -lea Grand Slam, după patru ore şi 11 minute de joc cu Stefanos Tsitsipas care a bifat prima sa finală de Grand Slam din carieră.

Sârbul şi grecul s-au întâlnit anul trecut în faza semifinalelor la Roland Garros, victoria revenindu-i şi atunci lui Djokovic, tot în cinci seturi (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1).

Djokovic şi Tsitsipas s-au înfruntat pentru a opta oară în circuitul profesionist, avantajul fiind de partea sârbului, care s-a impus de şase ori.

Graţie acestei victorii de azi de la Paris, Djokovic a devenit primul jucător din era Open (începând din 1968) şi al treilea din istorie, după Roy Emerson şi Rod Laver, care cucereşte titlul de cel puţin două ori în cele patru turnee majore din circuitul profesionist.

Nole se apropie astfel la un singur succes de recordul deţinut de marii săi rivali, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de titluri.

Sârbul s-a impus de nouă ori la Australian Open, de cinci ori la Wimbledon, de trei ori la Australian Open, iar acum a obţinut al doilea său titlu la Roland Garros, după cel cucerit în 2016.