Noul campion al turneului de la Roland Garros este Novak Djokovic. Sârbul l-a învins în finală pe Andy Murray în patru seturi, scor, 3-6, 6-1, 6-2, 6-4.

Victoria a venit la capătul a trei ore de joc, timp în care Djokovic a mai scris o pagină de istorie şi s-a impus în sfârşit la Roland Garros. Liderul ATP pierduse finalele din 2012, 2014 şi 2015.

Sârbul câștigă astfel râvnitul trofeu de la Roland Garros, singurul trofeu major care îi lipsea din palmares.

„În primul rând, vreau să-l felicit pe Andy pentru că a ajuns aici. E un moment foarte special pentru mine. Am desenat o inimă pe teren, cu permisiunea lui Guga Kuerten, pentru că dragostea fanilor m-a ajutat să câştig pentru prima oară aici. Vreau să le mulţumesc şi oamenilor din echipa mea, dar şi oamenilor din tribune, care au împărtăşit pasiunea alături de mine„, a spus Nole după cucerirea trofeului.

Djokovic ajunge astfel la 12 titluri de Grand Slam, cu unul mai mult decât Bjorn Borg şi Rod Laver!

A fost a 28-a victorie consecutivă reuşită de Nole în cadrul turneelor de Grand Slam, record absolut în istoria tenisului!

În acest moment, Djokovic este campion en-titre la toate cele patru turnee de Grand Slam: Wimbledon 2015, US Open 2015, Australian Open 2016 şi Roland Garros 2016.