Partidul Noua Românie reacţionează prin intermediul Preşedintelui Partidului, Sebastian Popescu, cu privire la scandalul naţional iscat între Preşedintele României, Kalus Iohannis şi Guvernul României, ca urmare a memorandumului de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Preşedintele PNR consideră că mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim trebuie efectuată doar dacă România are beneficii economice cât şi de politică externă.

Mutarea Ambasadei României din Israel ar trebui să se facă prin discuţii în primul rând interne, între Preşedinte şi Guvern, potrivit Constituţiei şi legilor ţării, apoi în urma unui consens, să se discute cu autorităţile din Israel. România este stat suveran şi cred că este normal şi firesc să decidă unde doreşte să îşi deschidă Ambasade şi Consulate. Nu este normal şi dezaprob din start acest scandal iscat între Klaus Iohannis, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă cu privire la mutarea Ambasadei României. Aceşti domni şi această doamnă care vremelnic ocupă funcţia de prim ministru, uită un lucru esenţial: nu se reprezintă pe ei ci reprezintă România. Este nepermis să aibă un astfel de comportament public. Toţi sunt în slujba statului român şi trebuie să se consulte şi să decidă în consecinţă, potrivit Constituţiei şi legilor României, doar în favoarea şi în interesul românilor şi al României. Jocurile electorale, de culise, demonstrează calitatea slabă a acestor lideri politici care vremelnic ne conduc. Dacă România are beneficii economice şi de politică externă prin mutarea Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, atunci autorităţile române trebuie să facă demersurile legale pentru mutarea Ambasadei. Atât liderii politici cât şi românii trebuie să înţeleagă că în plan internaţional nu există prietenii, există interese. Iar România trebuie să înveţe să îşi urmărească propriul interes”, a declarat Preşedintele PNR, Sebastian Popescu.

Cu privire la declaraţia lui Klaus Iohannis în legătură cu „înţelegeri secrete ale lui Dragnea cu evreii”, Preşedintele PNR consideră că Preşedintele României a comis o gafă impardonabilă care poate atrage consecinţe nefaste asupra ţării pe plan internaţional.

Klaus Iohannis văd că de la o vreme se ia la întrecere cu doamna Dăncilă la capitolul gafe. Domnul Preşedinte face declaraţii scandaloase despre înţelegeri secrete ale lui Dragnea cu evreii ca să implice România într-un conflict diplomatic cu comunitatea evreiască atât din România cât şi din Europa. Este inadmisibil ca Preşedintele României să facă astfel de gafe impardonabile. Nu poţi să implici ţara într-un scandal diplomatic internaţional doar pentru faptul că ai început campania electorală pentru prezidenţiale”, a mai declarat Sebastian Popescu, Preşedinte al Noua Românie.

Partidul Noua Românie îşi va desemna candidatul la alegerile Prezidenţiale din anul 2019, în cadrul Adunării Generale a PNR din 17 iunie 2018.