Conducerea PNL a decis miercuri, excluderea din rândurile partidului ale europarlamentarelor Norica Nicolai şi Renate Weber, întrucât au refuzat să se alăture grupului PPE din Parlamentul European.

Norica Nicolai și Renate Weber, două dintre cele mai cunoscute și apreciate europarlamentare ale României, au fost date afară din PNL.

Cele două au fost excluse din PNL întrucât nu au vrut să intre în grupul PPE din Parlamentul European, și s-au alăturat grupului ALDE.

Norica Nicolai, unul dintre cei mai respectați membrii ai PNL, făcea parte din acest partid din anul 2000.

Aceasta a declarat miercuri la Antena 3, că nu este surprinsă de decizia PNL și că ea nu se mai regăsea în noul PNL rezultat după fuziunea cu PDL.

Era o decizie previzibilă pentru acest nou PNL. În întreaga cariera mea politică nu am făcut compromisuri și nici nu o să fac niciodată. Niciodată nu voi spune altceva decât ceea ce am spus în campania electorală, când am candidat sub sigla ALDE. De aceea am ales să rămân membru ALDE și vicepreședinte al formațiunii. Nu mai este locul meu în acest PNL”, a declarat Norica Nicolai la Antena 3.

Renate Weber a spus tot la Antena 3 că nu o surprinde decizia și că nu e normal să se procedeze așa în PNL.

”Nu e vorba neapărat că mă surprinde, eu am avut un schimb de mesaje cu conducerea PNL, în sensul că ei mă somau să revin în grupul PPE iar eu le-am spus că decizia de a reveni în grupul ALDE este un gest firesc, ținând cont de promisiunile făcute în campania electorală. Nu mă surprinde, sigur că nu este un moment plăcut, asta este. Aș fi vrut să am o discuție cu colegii din partid. Toată campania pentru alegeri, am făcut-o pentru asigura electoratul că facem parte din ALDE, așa am început campania, cu Crin Antonescu, așa am încheiat campania. Eu am aflat despre trecerea PNL la PPE și de fuziunea cu PDL, din conferința de presă a lui Crin Antonescu”, a spus Renate Weber la Antena 3.