Două noi poveşti cu români care, după ce au lucrat în străinătate, luptă să se adapteze la viaţa de acasă, duminică la emisiunea “A doua emigrare”  de la ora 12.30 la TVR 2 şi TVR HD.

În această  nouă ediţie, Aziza Micu prezintă la A doua emigrare alte două poveşti – a doi români care au lucrat ani de zile peste hotare. Amândoi s-au întors definitiv în ţară şi luptă pentru a merge mai departe. Greutăţile vieţii de aici şi a sorţii le-au pus piedici grele, iar ei trăiesc, practic, o a doua emigrare.

Primul cu care Aziza Micu stă de vorbă este Adrian Alecu din Urziceni, întors recent în ţară după 5 ani în care a muncit în Germania, Belgia şi Franţa în domeniul construcţiilor. Din păcate, sănătatea i-a fost distrusă de viaţa dură de emigrant, de munca grea de pe şantier – fără contract şi fără asigurare de sănătate. Astfel, el a ajuns ca la numai 45 de ani să fie pensionat pe caz de boală. Banii câştigaţi în străinătate au fost investiţi într-o afacere care a dat faliment şi pentru care şi-a ipotecat şi casa. Acum, el  s-a angajat ca să–şi poată creşte copilul alături de soţia bolnavă.

Cel de-al doilea erou al acestei ediţii este Mihai Chiriţescu din Bucureşti. Între visul frumos trăit 6 ani în străinătate şi realitatea românească, el a ales: ACASĂ, în România!   A lucrat ca ospătar în Grecia şi Germania, iar acum şi-a deschis propriul restaurant în Bucureşti. Şi cu toate că a întâmpinat dificultăţi, a luptat cu sistemul birocratic, cu taxele, impozitele, inspectiile tot mai numeroase şi cu tot felul de piedici, el a reuşit să pună afacerea pe picioare. Pentru că e migrarea i-a adus nu doar capitalul necesar, dar şi experienţa de care avea nevoie pentru a-şi construi visul acasă, în România.