Nicușor Dan, liderul providențial care Salvează România scobindu-se în nas în direct la radio, are mari probleme cu averea. Nu prea știe cum să și-o justifice.

A jucat cartea liderului sărac, ce stă cu chirie într-o garsonieră din Capitală, dar ce să vezi, nu prea îi ies 100,000 de euro la socoteală. Motiv pentru care Agenţia Naţională de Integritate a început să-i verifice averea.

În declaraţia de avere a lui Nicuşor Dan apare un teren în Predeal, cumpărat în perioada de boom imobiliar, pe care l-a achitat parţial cu un credit bancar. La socoteală nu ies 100.000 de euro despre care liderul USR spune că abia îşi aminteşte.

Mai exact, este vorba despre un teren intravilan din Predeal, în valoare de un milion de euro, pe care Nicușor Dan l-ar fi achiziționat în anul 2007, pe care acesta l-ar fi achitat parțial din credit bancar, aproximativ 73.000 de euro, restul de bani provenind din economiile sale.

Potrivit bugetul.ro, matematicianul a cumpărat în anul 2007, peste 7.000 mp de teren intravilan în Predeal. Spațiul intravilan a fost achitat parțial cu banii împrumutați de la Garanti Bank de 72.791 euro, diferența a fost achitată din economiile lui Nicușor Dan. În acest moment, pe acel teren nu este construit nimic.

În declarația de avere apare și o donație de 10.000 de la firma Panotaj Expert SRL pentru studii sociologice, firma care nu are nici un angajat, dar cu un profit de 6.130 în 2015.

Într-un mesaj postat luni pe Facebook, Nicușor Dan neagă faptul că Agenția Națională de Integritate îi verifică averea: Circulă o minciună că Agenția Națională de Integritate îmi verifică averea. Agenția Națională de Integritate verifică declarațiile de avere și de interese ale tuturor funcționarilor publici și demnitarilor, inclusive pe ale mele, printre toate celelalte. Cu asta se ocupă ANI. Minciuna aceasta este corelată cu o altă minciună, conform căreia aș deține un teren în Predeal pe care aș fi plătit 1 milion sau milioane de euro în 2007. Adevarul este că dețin un teren în Predeal, pe care l-am cumpărat în 2007, cu aprox. 175.000 euro, provenind din împrumuturi bancare și bani retrași din firma de calculatoare pe care o dețineam la acea dată. Ca la Radio Erevan: nici eu nu sunt verificat, iar terenul a costat de zece ori mai puțin.