Numărul 13 i-a purtat noroc lui Nicolae Cristescu. Jucătorul din Ploieşti, a reuşit duminică, să câştige cel de-al 13-lea turneu organizat de RTP în 2019.

La un an şi 10 luni de când a debutat în circuitul RTP şi după opt semifinale pierdute, Nicolae Cristescu a izbutit să se califice în prima sa finală RTP şi să o şi câştige.
Nicolae Cristescu, cap de serie numărul cinci al turneului RTP 250 OPEN din 28 iulie, Nicolae Cristescu a avut Bye în primul tur, astfel că a jucat direct în optimi de finală unde s-a impus relativ lejer, scor 4-0, 4-1, în faţa lui Răzvan Orlando Negru. În sterturi l-a eliminat pe favoritul numărul patru, Adrian Ionuţ Oancea, după un meci extrem de strâns, terminat cu scorul de 4-3, 4-3. În semifinale l-a eliminat pe principalul favorit, Sorin Bădărău, scor 4-0, 4-1, iar în finală s-a impus cu 4-0, 4-0 în faţa lui Vlad Bobeică, debutant în circuitul RTP.

Pentru această performanţă incredibilă, Nicolae Cristescu a primit un premiu în valoare de 270 lei, un Voucher RTP în valoare de 50 lei, un voucher Wilson cât şi trofeul turneului. Cele 250 de puncte RTP primite pentru câştigarea turneului, îl propulsează de azi, pe Nicolae Cristescu, de pe locul 15, pe poziţia 9 RTP. Nicolae Cristescu este astfel calificat la turneul Campionilor Rtp din luna octombrie 2019.

Nicolae Cristescu este cel deal 33-lea campion la simplu masculin, din istoria RTP.

Vlad Bobeică, debutant în circuitul RTP, a făcut un turneu foarte bun, reuşind să acceadă în finală. În primul tur l-a învins în două seturi, scor 4-2, 4-0, pe Nicolae Orbişor, în optimi s-a impus în faţa favoritului numărul doi, Cristian Ivanenco, scor 4-1, 4-2. În sferturi de finală l-a eliminat pe Daniel Lecu, scor 4-0, 3-4, 4-1, iar în semifinale, după un meci greu cu Adrian Roncea, s-a impus în trei seturi, scor 4-2, 1-4, 10-5. După semifinala sitovitoare, Vlad nu a mai avut energie pentru finala peirdută categoric în faţa lui Nicolae Cristescu.

Vlad Boberică a primit un premiu în valoare de 170 lei, un Voucher RTP în valoare de 40 lei, un voucher Wilson cât şi trofeul finalistului, plus 200 de puncte RTP.

26 de jucători au participat la turneul RTP 250 OPEN 2019, dintre care cinci au fost debutanţi în circuitul RTP: Vlad Bobeică, Ştefan Lăcătuşu, Goşoiu Dragoş Gabriel,  Remus Lazăr şi Lavinius Chirilianu.

Arbitrii turneului RTP 250 OPEN 2019 au fost: Florin Cristea, Marius Zeciu, Mario Stănciulescu, Sorin Bădărău, Ciucă Iulian, Alexandru Popescu şi Sebastian Popescu în calitate de Arbitru Principal şi Supervisor RTP.

În premieră, toţi jucătorii participanţi la turneu, au primit premii în bani din partea RTP. Romanian Tenis Premium este singurul circuit de tenis pentru amatori, care oferă premii în bani jucătorilor, arbitraj, plus alte bonusuri şi facilităţi jucătorilor.