Nick Kyrgios a primit o amendă usturătoare din partea ATP pentru comportamentul nesportiv din partida de la Montreal, când i-a spus lui Stanislas Wawrinka că iubita lui a fost ”regulată” de australianul Thanasi Kokkinakis.

Gura slobodă îl costă pe australianul Nick Kyrgios, 12.500 de dolari și ar putea să primească și o suspendare pentru ceea ce i-a spus elvețianului.

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti i-a aplicat mai întâi o amendă de 10.000 de dolari, valoarea maximă, pentru declaraţiile injurioase făcute la finalul primului set al meciului cu Wawrinka.

ATP a anunţat și deschiderea unei anchete oficiale pentru a determina dacă „derapajul” lui Kyrgios constituie „un comportament agravant” sau chiar „o conduită contrară integrităţii meciului” şi care, dacă va fi cazul, ar putea aduce amenzi suplimentare sau chiar suspendarea lui Kygios din competiţiile oficiale.

După ce a primit înregistrarea video a partidei, asociaţia a decis să-i aplice încă o amendă australianului, în valoare de 2.500 dolari, pentru un „comentariu” contrar spiritului sportiv, adresat unui copil de mingi.

Nick Kyrgios i-a spus și Stan Wawrinka că iubita lui, Dona Vecick s-a culcat cu prietenul său, conaționalul Thanasi Kokkinakis.

Știi ceva? Kokkinakis i-a tras-o prietenei tale. Îmi pare rău să te anunț, amice”, i-a spus Kyrgios lui Wawrinka.

După joc, australianul nu şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile sale, susţinând că a fost „afectat de căldură în acel moment’ şi de aceea a spus „acele lucruri”. Am crezut că nu se aude ce am spus, dar s-a întâmplat”, a adăugat australianul.

După meciul cu Isner, Kyrgios a revenit asupra incidentului cu Wawrinka, dezvăluind că i-a cerut scuze elveţianului: I-am spus că îmi pare rău. El era foarte furios. Sper că vom putea trece peste acest lucru.