Nick Kyrgios a declanșat un uriaș scandal în tenisul mondial, după ce miercuri noapte, în timpul partidei jucate cu Stanislas Wawrinka la Mastersul de la Montreal, i-a spus elvețianului că prietenul său Kokkinakis ”i-a tras-o prietenei lui”.

Pe cât e de talentat în tenis pe atât de needucat și lipsit de maniere e australianul Nick Kyrgios, pe terenul de joc. Comportamentul suburban al australianului din timpul partidei cu Stan Wawrinka a stârnit un scandal uriaș în lumea tenisului mondial.

Australianul Nick Kyrgios a declanşat ceea ce ar putea deveni scandalul anului în tenisul mondial. Jucătorul de 20 de ani l-a jignit pe elveţianul Stanislas Wawrinka, în timpul meciului direct de laRogers Cup, turneu transmis de Digi Sport.

În debutul setului doi, microfoanele de pe teren au captat mesajul lui Nick Kyrgios adresat lui Wawrinka. Australianul i-a spus lui Wawrinka că Thanasi Kokkinakis, ar fi avut o relaţie cu iubita lui, Donna Vekic.

Știi ceva? Kokkinakis (tenisman australian coechipier cu Kyrgios în Cupa Davis) i-a tras-o prietenei tale. Îmi pare rău să te anunț, amice”, i-a spus Kyrgios lui Wawrinka.

Acest lucru l-a afectat enorm pe elvețian care mai apoi a pierdut setul doi cu 3-6, iar în setul trei s-a retras din meci la scorul de 4-0 pentru australian, acuzând o accidentare.

După ce Wawrinka a abandonat din motive medicale, elveţianul a criticat reacţia pe care a avut-o adversarul său şi a solicitat o reacţie din partea ATP.

Nu este nevoie de un astfel de comportament. Sper că ATP va lua o decizie importantă împotriva lui de această dată. Sunt atât de dezamăgit să văd un alt sportiv care să fie atât de lipsit de respect, într-un mod în care nici nu mi-l pot imagina. Ceea ce a spus nu aş spune nici celui mai rău duşman„, a scris Wawrinka, pe contul său de Twitter.

Întrebat despre incident la finalul meciului, Kyrgios s-a apărat, spunând că a fost provocat de al patrulea jucător al lumii: Începuse să devină puţin agasant. În tensiunea momentului, nu ştiu, pur şi simplu am spus-o.

Aceste vorbe spuse în timpul meciului ar putea să-l coste scump pe Nick Kyrgios. Australianul riscă acum fie o amendă usturătoare din partea ATP din cauza unui comportament nesportiv, sau chiar o suspendare din circuitul profesionist.