Nicholas David Ionel a ratat dramatic calificarea în finala turneului Sibiu Open

Nicholas David Ionel a ratat calificarea în finala turneului ATP Challenger de la Sibiu. Românul a început în forță semifinala cu bosniacul Damir Dzumhur și a încheiat-o catastrofal.

Nicholas David Ionel a defilat în primul set pe care l-a câștigat rapid cu 6-0. În setul doi, lucrurile s-au schimbat radical. După ce la scorul de 1-0 a ratat patru mingi de break, jocul românului s-a prăbușit și bosniacul a câștigat patru game-uri consecutive. David Ionel a reușit egalarea la 5-5, apoi s-a ajuns în tie-break unde a cedat cu 6-8.

După ce a pierdut dramatic setul doi, David Ionel s-a demoralizat și nu a mai jucat mai nimic în setul trei pe care l-a pierdut cu 3-6.

Damir Dzumhur merge în finala Sibiu Open unde se va duela învingătorul din a doua semifinală disputată de Federico Coria și Nerman Fatic.

30 de puncte ATP și un cec în valoare de 2160 euro va primi Nicholas David Ionel pentru accederea în semifinale la Sibiu Open 2022.

Grație celor 30 de puncte ATP câștigate, românul urcă în premieră pe locul 257 mondial, cea mai bună clasare a sa din carieră.