Florin Cîțu a anunțat că joi că vrea impunerea certificatului verde pentru a merge la mucă dar şi pentru orice activitate economică din județul Ilfov și din București, inclusiv pentru accesul în magazine și mall-uri. 

Joi, în timpul conferinţei de presă de la Palatul Victoria, întrebat dacă ia în calcul carantinarea în Bucureşti şi Ilfov, Cîțu a spus: Nu. Și anul trecut a fost luată în calcul carantinarea București și Ilfov și nu a funcționat. Luăm în calcul alte măsuri, de a cere, impune certificatul verde pentru activitățile economice. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult. Nu s-a discutat dacă să reducem numărul orelor de funcționare în ore. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e important, ne gândim la acest lucru. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine.

Cîţu a mai anunțat că a depus în Parlament un proiect de lege, semnat și de Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode, care obligă angajații nevaccinați din sistemul sanitar, IGSU și aviație să se testeze pe banii lor.

”Alături de alți membri ai guvernului am semnat un proiect de lege: angajații din sistemul sanitar care nu sunt vaccinați și nu au trecut prin boală trebuie să se testeze pe banii proprii. La fel și cei din IGSU și aviație”, a declarat premierul demis.