Gheorghe Hagi este jignit grosolan de fostul Ministru de Externe, Teodor Baconschi. Regele fotbalului românesc este făcu ”urs împăiat” de cel care s-a remarcat doar prin complimente la adresa Elenei Udrea, prin fraudarea votului la Ambasada din Paris și prin jignirile aduse românilor care protestatu în plină iarnă, pe un ger cumplit, în ianuarie 2012, cerând demisia Guvernului Boc.

Teodor Baconschi, fostul Ambasador al României la Paris, care a stabilit recordul la vot, pentru Băsescu, și fost Ministru de Externe care spunea despre românii care protestatu în ianuarie 2012 în București, că sunt ”mahalale inerte”, își permite să jignească un simbol al fotbalului și sportului românesc și mondial. Baconschi îl face pe Hagi ”urs împăiat”.

„Am văzut fotografia unei doamne cu Hagi. Comentariul, previzibil, anunța ”o legendă a fotbalului românesc” etc. Cum nu sunt femeie, mă întreb și eu: legendele astea au electricitate erotică sau sunt ca poza cu ursul împăiat, pe vremuri, la Sinaia ? :)))”, a scris Teodor Baconschi pe pagina sa de facebook.

După ce Antena 3 a difuzat știrea cu jignirea lui Hagi, Baconschi  a reacționat virulent, tot pe facebook, acuzând televiziunea de neo-comunism și dezinformare: A3 există pentru că unii continuă să se uite la această sursă de mizerie, fals jurnalism, securism neo-comunist și dezinformare în cel mai sinistru registru anti-occidental….Nimic din ce e legat de acea uzină a calomniei nu e amuzant.

Pe 23 ianuarie 2012, Baconschi a fost demis prin telefon de Emil Boc, după ce Ministrul de Externe a scris pe blogul personal următorul mesaj jignitor la adresa românilor care protestau împotriva Guvernului Boc:“După ce ani de zile şi-a etalat figura uzată exclusiv pe ecranele bătrânei Securităţi, Crin Antonescu a trecut în sfârşit la fapte. Mă rog, nu direct – asta ar fi cerut prea mult curaj -, ci prin interpuşi, simpatizanţi ai ordinii noi pe care ne-o pregătesc locotenenţii şi caporalii lui Ion Iliescu. Alături de copilotul său Ponta, a lansat un apel la manifestaţii pentru suspendarea Preşedintelui «în stradă» şi răsturnarea guvernării PDL. Ca la Londra vara trecută, vajnicii suporteri ai democraţiei de macadam au spart, incendiat, bătut şi au aruncat cu piatră cubică. Nu ştiu dacă au dus democraţia până la capăt, furând plasme pentru a putea urmări mai confortabil analizele atât de fine ale tonomatelor de serviciu. Să fi declanşat soarta SMURD toate aceste nobile pasiuni stradal-televizive? Sau doar carisma domnilor Antonescu şi Ponta? Sau poate exasperarea galeriilor fotbalistice a fost stârnită de dictatura PDL? “Habar n-am. Ştiu însă că un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic. Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii.