Nesimțirea lui Traian Băsescu atinge cote alarmante. După ce RA-APPS a cheltuit 300.000 de euro pentru modernizarea Vilei din Gogol, așa cum și-a dorit fostul președinte, acum, acesta anunță că refuză să se mute în imobil pe motiv că nu are garaj, că nu îi asigură intimitate și siguranță.

Traian Băsescu are pretenții nesimțite pe banii românilor. După ce a refuzat pe bandă rulantă șapte vile, a stat două luni în plus în Vila Lac 3, iar apoi a fost parașutat la Scroviștea, acum fostul președinte nu vrea Vila din Strada Gogol.

În baza legii, Guvernul i-a oferit o reședință de protocol lui Băsescu, în calitate de fost președinte. După îndelungi negocieri, Băsescu a acceptat să se mute în Vila din Gogol însă doar după ce aceasta este renovată.

Acum, în prag de finalizare a lucrărilor de modernizare care au costat statul român peste 300.000 de euro, Băsescu spune că nu mai vrea vila întrucât nu îi asigură nici intimitate, nici siguranță, nu are garaj și nici spațiu pentru birou și nu are unde să-și primească oaspeții.

În scrisoarea trimisă către Regia Autonomă-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi Secretariatului General al Guvernului, Băsescu spune că se mută în Vilă doar dacă statul român îi oferă și un apartament de pe Strada Mihai Eminescu ca să-l folosească pe post de birou și dacă RA-APPS îi parchează în garajele sale, mașina.

Și toate astea în condițiile în care Vila Gogol are o suprafaţă utilă de 366 metri pătraţi, dintre care parter de 126 metri pătraţi şi etaj de 135 metri pătraţi, şi dispune de un teren în suprafaţă de 1.334 metri pătraţi.

De patru luni de zile, Vila din strada Gogol din București, în care se va muta Traian Băsescu, se află în renovare.

Ca să îndeplinească condițiile de lux, cerute de Băsescu, RA-APPS a cheltuit cu renovarea vilei de 400 m pătrați, peste 300.000 de euro.

Muncitorii au schimbat instalațiile electrice, sanitare, au reparat pereții și acoperișul vilei, și au pus marmură.

Lucrările trebuiesc finalizate cel târziu la 15 iunie 2015, pentru ca Traian Băsescu să se poată muta în această vilă oferită ca și locuință de serviciu de către Guvernul României.

Traian Băsescu trebuia să plece din Vila Lac 3, reședință oficială a Președintelui României în funcție, cel târziu pe data de 21 februarie 2015. Însă abia pe 26 martie a părăsit vila în care trebuia să locuiască Klaus Iohannis.

Guvernul Ponta i-a pus la dispoziția lui Băsescu, inițial, o listă de 7 vile de protocol din care să-și aleagă una ca și reședință.

Lista includea apartamentul cu şase camere din Bulevardul Constantin Prezan cu o suprafaţă de 279 metri pătraţi, Vila 1A din Snagov – cu o suprafaţă utilă de 324 metri pătraţi şi 9.900 metri pătraţi curte, Vila 11 din Snagov  -cu o suprafaţă utilă de 2.189 metri pătraţi şi 27.412 metri pătraţi curte, un spaţiu cu cinci camere şi încă trei camere de serviciu din strada Orbescu – 440 metri pătraţi, o vilă cu 9 camere din strada David Praporgescu – 295 metri pătraţi, un apartament cu 5 camere din strada Barbu Delavrancea – 280 metri pătraţi şi un apartament cu 8 camere din strada Lev Tolstoi – 273 metri pătraţi.

Între timp, Guvernul a scos de pe listă Vila 1A din Snagov și Vila 11 din Snagov.

Vila 1A, dotată cu piscină, a fost acordată Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, iar Vila 11 a fost scoasă la vânzare, pentru aproape 4 milioane de euro.

Pentru că Vila din Gogol, acceptată în cele din urmă de Băsescu, nu îndeplinea standardele impuse de fostul președinte, RA-APPS a început renovările, iar în 26 martie, Traian Băsescu s-a mutat ”provizoriu” în conacul de la Scroviștea.

Din anul 1990 și până în luna februarie 2015, în acestă vilă a locuit cu chirie, Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman.